AcasăNewsPorosenko: Daca UE nu ne vrea, noi o vrem!

Porosenko: Daca UE nu ne vrea, noi o vrem!

Uniunea Europeana nu poate trai fara Ucraina, este de parere Porosenko

Presedintele Ucrainei s-a aratat categoric si optimist cu privire la eventuala adeziune a tarii la UE, in timpul unui discurs tinut la Universitatea  Columbia din New York.

Uniunea Europeana nu poate trai fara Ucraina, este de parere Porosenko

Ucraina trebuie sa adere la Uniunea Europeana, indiferent de opinia tarilor membre ale organizatiei, a anuntat, marti, Petro Porosenko, in timpul unui discurs la Universitatea Columbia din New York. ”Nu conteaza daca liderii europeni sunt pregatiti sa admita Ucraina sau nu. Insist asupra faptului ca UE nu va putea supravietui fara Ucraina. Ucraina democratica trebuie sa faca parte din UE si sunt destul de optimist pentru a crede ca visul meu se va realiza”, a spus seful de stat ucrainean, noteaza Sputnik. Porosenko a adaugat ca ar dori sa devina deputat in Parlamentul European dupa ce va parasi functia de presedinte al tarii.

Kievul a primit arme americane pentru lunetisti

Potrivit ministrului de Interne ucrainean, Arseni Avakov, armata tarii a primit  ”material militar american” pe care-l va putea folosi ”impotriva trupelor inamice”. ”Un nou lot de armamant a fost primit de unitatile Garzii Nationale care lupta impotriva gruparilor care ne ameninta liniile de aparare”, a anuntat Avakov, informeaza Russia Today. Este vorba de arme pentru lunetisti, capabile sa loveasca la o distanta de peste doi kilometri. Deasemenea, Avakov a mai mentionat si grenade reactive antitanc DRTG-73.

author avatar
Tudor Borcea
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger