AcasăNewsPorc de Crăciun cu voucher de la ANSVSA. Câți bani se oferă

Porc de Crăciun cu voucher de la ANSVSA. Câți bani se oferă

porcMai merită să ţii un porc în bătătură? Iată calculul corect: câte te costă să creşti "un Ghiţă" în coteţ!

O nouă inițiativă legislativă ar putea să soluționeze problema micilor crescători care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcului din cauza restricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)
ar putea oferi un voucher în valoare de 200 lei pentru achiziția porcului de Crăciun.

Vouchere pentru porc de Crăciun, de 200 de euro

Noua legislația vine ca un ajutor în implementarea unei alte inițiative aflate în fază finală a dezbaterii parlamentare, Legea Porcului.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.”, a declarat deputatul Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit agrointel.ro.

Legea Porcului datează la Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților din noiembrie 2021.

Românii consumă carne de porc din import

În lipsa ofertei interne, românii mănâncă în mare parte carne de porc din import, în principal, din țări precum Spania, Germania și Ungaria. Nici nu este de mirare, în condițiile în care doar undeva la 20% din consum este asigurat din intern, pe fondul decimării efectivelor de porci din cauza pestei porcine.

Cel mai mare furnizor de carne de porc pentru România a fost, în primele 11 luni din 2022, Spania cu un volum de 90 066 tone, în valoare de 253,4 milioane de euro, urmată de Ungaria – 59 035 tone (128,8 milioane euro), Polonia – 24 496 tone (46,1 milioane euro) și Belgia – 20 241 tone (41,1 milioane euro), potrivit datelor furnizate Ziarului Puterea de către INS.

author avatar
Andreea Vlad
668 afisari

6 COMENTARII

  1. Primești vaucherul de 200 euro ca să devii comod și să nu mai crești porci. După 5 ani de vauchere deja te-ai ramolit, ai uitat mirosul porcului și ți se pare creșterea lui cea mai mare corvoadă de pe fața pământului. Deja ai demolat cocina, ai vândut pământul care îți dădea porumb pentru Ghiță și uneltele care îți foloseau la creșterea lui. Ești numai bun să treci pe cârnați umpluți cu carne de lăcuste, caltaboș cu ficat de greier și piftie din viermi de bălegar. Toate cu pâine din făină de ploșnițe. Slava Kaka Schwab!

  2. „ar putea oferi un voucher în valoare de 200 lei pentru achiziția porcului de Crăciun.

    Vouchere pentru porc de Crăciun, de 200 de euro”
    Care-i suma ? 200 lei sau 200 euro ? Andreea , ai incurcat sumele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger