AcasăNewsPopulația României, în continuă scădere.Câți români vor mai rămâne până în 2050...

Populația României, în continuă scădere.Câți români vor mai rămâne până în 2050 / Date șocante de la ONU

recensamantRecensământ, primele date oficiale! Câți români mai sunt în țară

România se află pe locul 11 într-un top global al declinului populaţiei, arată datele Organizaţiei Naţiunilor Unite. În 2050, populația țării noastre va ajunge la 16 milioane de locuitori, de la 19 milioane cât are astăzi.

Pe primele locuri în topul statelor care se vor confrunta cu scăderi importante ale populaţiei se află Bulgaria, Lituania, Letonia, Ucraina şi Serbia.

16 milioane de români în 2050

Populaţia României va scădea cu 15,5% până în 2050. Pe primele locuri în topul statelor care se vor confrunta cu scăderi importante ale populaţiei se află Bulgaria (care se va confrunta cu o scădere de 22,5% a numărului de locuitori până în 2050), Lituania (-22,1%), Letonia (-21,6%), Ucraina (-19,5%) şi Serbia (18,9%).

România, situaţie similară cu Grecia şi cu Albania

Cu o scădere estimată a populaţiei de 15,5%, România se află într-o situaţie similară cu Grecia şi cu Albania, potrivit datelor oficiale. Scăderea natalităţii şi migraţia sunt principalii factori care au condus la o scădere a populaţiei României în ultimele decenii.

În prezent, se nasc circa 180.000 de copii pe an, iar în străinătate pleacă, anual, la muncă 200.000 de români. În prezent, între 3 şi 4 milioane de români lucrează în alte state, potrivit estimărilor oficiale.

author avatar
Andreea Vlad
296 afisari

5 COMENTARII

  1. Pune si cei 5 milioane plecati din Romania care au fost lasati sa moara de foame dupa jajul din privatizari,aceia nu se pot intoarce in Romania ca ar muri de foame !.
    Ai uitat ca s-au vandut 5 miloane hectare de teren agricol ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger