AcasăNewsPonta, zgaltait de pesedisti din cauza lui Ioan Rus

Ponta, zgaltait de pesedisti din cauza lui Ioan Rus

Salutata de mai toate formatiunile politice, nominalizarea lui Ioan Rus pentru portofoliul de la Interne a fost criticata chiar de social-democrati.

Ioan Rus i-a creat probleme lui Victor Ponta in partid

Desi “lista lui Ponta” este mai buna decat s-ar fi asteptat multi, premierul desemnat  si-a luat cateva bobarnace de la colegii de partid, care i-au reprosat ca putea sa negocieze mai bine. Cu toate acestea, Comitetul Executiv a validat in unanimitate propunerile de ministrii din partea PSD.

Rus, primit cu ostilitate

Potrivit unor surse din PSD, primul care a luat foc la auzul ca Ioan Rus va face parte din echipa guvernamentala a fost Ion Iliescu, presedintele de onoare luand nominalizarea ca pe un afront. Si asta pentru ca Iliescu nu a uitat ca, in 2005, a pierdut sefia PSD din cauza lui Rus si a pesedistilor clujeni. Mult mai vehement decat Ion Iliescu s-a dovedit a fi primarul constantean, Radu Mazare, care i-a spus pe sleau lui Victor Ponta ca Ioan Rus nu are ce sa caute in Guvern. “Cu mici exceptii, Guvernul zic ca e bun. Discutam despre Rus care e ministru de Interne si care nu cred ca era indreptatit sa ocupe o functie ministeriabila in Guvern. Eu cred ca trebuie pusi oameni care au confirmat ca au facut ceva. Pe Rus, din pacate, in ultimii ani nu l-am vazut, tocmai de asta nu l-am vazut, ca nu a confirmat”, a firmat Mazare, precizand insa ca il accepta pe Ioan Rus pentru ca este “damblaua lui Ponta”.

UNPR sustine Guvernul USL

Inainte sa se prezinte in fata Parlamentului, Victor Ponta a vrut sa se asigure ca noua echipa guvernamentala se va baza pe o majoritate confortabila. In consecinta, premierul desemnat s-a intalnit atat cu parlamentarii minoritatilor nationale, cat si cu cei ai UNPR. Mai mult chiar, Ponta a semnat, impreuna cu liderul progresistilor Gabriel Oprea, un protocol de sustinere a Guvernului USL. Document prin care social-democratul se angajeaza sa sustina instituirea taxei de solidaritate pentru averile mari, votul uninominal pur si majorarea pensiilor si salariilor.

ANI se razboieste cu noii ministrii

Victor Alistar, Mircea Diaconu si Corina Dumitrescu sunt ministrii “problema” ai Cabinetului Ponta. Daca in cazul Corinei Dumitrescu situatia se poate rezolva cu o demisie (viitorul ministru este rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si membru in CSM), Diaconu si Alistar sunt in continuare vanati de institutiile statului. Concret, liberalul are un dosar pentru conflict de interese, in timp ce Victor Alistar este in stare incompatibilitate cu orice functie publica pana in august 2012, conform inspectorilor de integritate.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
614 afisari

1 COMENTARIU

  1. Era normal sa ii sara in cap. La Cluj in ultimi 4-8ani PSD si-a luat-o de nu a avut aer. Acolo au fost ca si inexistenti ca partid. Rus era presedinte la filiala de acolo. Iliescu oricum la sfatuit pe Ponta sa nu se arunce ca premier, da de tineretea bat-o vina. Sper sa nu isi rupa gatu inainte de a putea striga „Daciana dragostea mea”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger