AcasăNewsPonta vrea demisia lui Basescu

Ponta vrea demisia lui Basescu

Victor Ponta ii va cere demisia lui Traian Basescu daca referendumul nu va fi validat, dar majoritatea va vota pentru suspendarea presedintelui ales.

Victor Ponta are o varianta de rezerva pentru cazul in care Traian Basescu supravietuieste referendumului

Obligati de oficialii UE sa respecte conditia de cvorum impusa de CCR pentru validarea referendumului, respectiv participarea a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor, uselistii spera acum ca macar rezultatul sa-i fie defavorabil lui Basescu.

Pe 29 iulie Traian Basescu isi joaca viitorul politic

Caz in care Victor Ponta anunta de pe acum ca nu are intentia de a coabita cu Traian Basescu, ci ii va solicita acestuia sa demisioneze: ”Ce poti sa discuti cu un presedinte pe care poporul nu-l vrea in functie ? Noi ne dorim decizia populara. Sunt convins ca vor veni 9 milioane de votanti. Daca nu vor veni, dar majoritatea va vota impotriva, va fi un presedinte ilegitim si ii vom cere demisia”. Daca insa Basescu va castiga, Ponta admite ca Guvernul USL ”nu are legitimitate” si afirma ca presedintele revenit la Cotroceni va avea dreptul ”de a spune cu cine doreste sa guverneze”. Totusi, premierul Victor Ponta a evitat sa precizeze daca isi va depune sau nu mandatul intr-o astfel de situatie.

Constitutia se poate schimba, numarul de parlamentari, ba

USL are in plan modificarea Constitutiei in 2013, dar nu in sensul reducerii numarului de parlamentari. ”Nu cred ca vom introduce parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari pentru ca, din ce am discutat cu fortele politice, nimeni nu sustine aceasta idee, nici macar cei de la PDL”, precizeaza Victor Ponta. In plus, Ponta afirma ca la alegerile din toamna se va merge tot pe sistemul de vot din 2008, ”in care esti pe locul doi-trei si ajungi in Parlament”. Motivul: ”Decizia CCR, asa cum este ea, e foarte clara, deci nu putem sa schimbam legea”.

author avatar
Simona Badulescu
447 afisari

1 COMENTARIU

  1. Plagiat= Pradat=Ponta , deci baiete ia-ti catrafusele si da-ti demisia , esti de tot rasul, ai furat si vrei sa fii prim ministru hotz. Nu merge .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger