AcasăNewsPonta: Vom face autostrada intre Bucuresti si Giurgiu

Ponta: Vom face autostrada intre Bucuresti si Giurgiu

Conform unui proiect comun romano – bulgar, intre Bucuresti si Ruse va exista o autostrada, aceasta urmand sa treaca prin Giurgiu.

Ca urmare a unui proiect comun romano – bulgar, in urmatorii ani va demara constructia unei autostrazi ce va lega Bucurestiul de Ruse, aceasta urmand sa treaca prin Giurgiu. Acest lucru este conditionat de finalizarea podului de la Calafat, calea de acces spre bulgari urmand a fi data in folosinta in cursul acestui an.

„Speram ca anul acesta sa se termine podul de la Calafat si e clar ca de la Craiova la Calafat trebuie sa imbunatatim infrastructura. Bulgarii au demarat un proiect care va dura cativa ani pentru o autostrada care vine pana la Ruse si evident ca noi trebuie sa facem restul legaturii spre Bucuresti”, a spus Victor Ponta, premierul Romaniei, citat de RTV.

Autostrada care va lega Bucurestiul de Ruse va conecta Romania, prin intermediul autostrazii de 300 de kilometri dintre Ruse si Svilengrad, cu Turcia si Grecia. Otodat aceasta va usura si traficul dintre Romania si Bulgaria, acesta desfasurandu-se momentan pe un singur sens, prin intermediul unui pod feroviar si rutier peste Dunare, intre Giurgiu si Ruse.

author avatar
Ionut Zgimbau
945 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger