AcasăNewsPonta: Vizita in SUA, foarte buna. Ne-am intalnit cu toate persoanele cu...

Ponta: Vizita in SUA, foarte buna. Ne-am intalnit cu toate persoanele cu care trebuia sa ne intalnim

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca vizita in SUA a fost „foarte buna”, fara insa sa precizeze cu cine s-a intalnit in perioada in care s-a aflat in aceasta tara. Totodata, Ponta a spus ca programul de vizite externe va continua, iar atunci cand unul dintre cei doi co-presedinti ai USL va pleca in strainatate, celalalt va ramane in tara.

„Lista intalnirilor a fost stabilita dinainte de a pleca in America cu ambasadorul Mark Gitenstein, la Bucuresti. Am discutat si cu ambasadorul Romaniei la Washington. Toate persoanele cu care trebuia sa ne intalnim ne-am intalnit si eu si domnul Corlatean si domnul Dobritoiu”, a spus, luni, Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Liderul social-democrat a adaugat ca SUA, ca si UE, raman un partener strategic pentru Romania, iar viitorul Guvern al USL, dupa alegeri, va continua proiectele incepute, respectiv proiectele de cooperare militara in cadrul NATO, proiectele de colaborare politica in regiune si proiectele de colaborare economica, in special pe zona energiei. „Partenerii americani asteapta in Romania un proces democratic, in acest an de alegeri, cei care vor fi votati de cetatenii romani, aceia sunt partenerii autoritatilor americane in Romania”, a spus Ponta.

El a precizat ca programul de vizite externe va continua, iar atunci cand unul dintre cei doi co-presedinti ai USL va pleca in strainatate, celalalt va ramane in tara. „Am decis sa mergem in continuare pe programul de vizite externe, dar de fiecare data macar unul dintre co-presedinti sa ramana in Bucuresti. Crin Antonescu, saptamana viitoare va fi in Germania, intr-o vizita, eu raman in Bucuresti, iar cand eu voi pleca in Danemarca, el va fi in Bucuresti. Acesta e avantajul muncii in echipa” , a spus Ponta.

Presedintele PSD a efectuat, saptamana trecuta, o vizita in Statele Unite. Victor Ponta a fost insotit de social-democratul Titus Corlatean si de liberalul Cornel Dobritoiu, responsabilii USL pe zona de Externe si de Aparare.

257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger