AcasăNewsPonta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub pretul pietei

Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub pretul pietei

Adriean Videanu este acuzat ca a aprobat vanzarea de energie electrica

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, este acuzat de catre premierul Victor Ponta ca ar fi aprobat vanzarea de energie electrica sub pretul pietei.

Adriean Videanu este acuzat ca a aprobat vanzarea de energie electrica

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, l-a atacat dur pe Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, declarand despre acesta ca a aprobat exportarea de energie electrica sub pretul pietei. In plus, acesta a prezentat si doua documente despre care a declarat ca probeaza afirmatiile sale.

„Nu as vrea nici sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de… aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau – avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010 – domnul… cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu notele… domnul Adriean Videanu. Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu – prin Cipru, in Piatra Neamt”, a spus Victor Ponta, citat de RTV.

Acuzele la adresa fostului ministru al Economiei au inceput in urma cu o saptamana, atunci cand Victor Ponta a declarat ca va pune la dispozitia DNA toate documentele din care rezulta prejudicierea Guvernului, ca principal actionar al Hidroelectrica, el precizand ca se refera la contratele prelungite in perioada mandatului lui Adriean Videanu.

„Cand Videanu a piedut si Videle, cred ca o sa suporte si problema cu contractele bilaterale. Dar nu poti sa spui ca ai fost ministru si ca nu stii ce s-a intamplat daca in mandatul tau s-au prelungit pana in 2018 toate contractele cu baietii destepti? Cred ca nici macar Adriean Videanu nu-l crede pe Adriean Videanu cand spune chestia asta”, a mai spus Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger