AcasăNewsPonta va cere Parlamentului sa decida cine reprezinta Romania la Consiliul European

Ponta va cere Parlamentului sa decida cine reprezinta Romania la Consiliul European

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca va solicita Parlamentului sa decida cine ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul European din 28 iunie – presedintele sau premierul.

Victor Ponta

Ponta va cere Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze o sedinta de plen in care sa se decida cine ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul European din 28 iunie – presedintele sau premierul. „Ma voi adresa celor doua Birouri permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, cu solicitarea de a organiza in cel mai scurt timp o sedinta comuna a Parlamentului Romaniei in care sa prezint situatia problemelor pe plan european pe care Romania le va avea de discutat si luat decizii in cadrul Consiliului European si solicit Parlamentului, singura instanta care reprezinta poporul roman si care trebuie sa solutioneze din punctul meu de vedere un astfel de diferend intre presedinte si primul-ministru, sa dea un mandat de reprezentare la Consiliul European din 28 iunie celui pe care Parlamentul il considera indreptatit sa mearga acolo”, a afirmat premierul Ponta.

„Fiind vorba de decizii care privesc Executivul, opinia mea a fost ca primul-ministru trebuie sa participe la Consiliul European. Constitutia Romaniei nu prevede nicaieri dreptul absolut nici al presedintelui, nici al prim-ministrului de a participa la Consiliul European”, a mai precizat Ponta.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger