AcasăNewsPonta: Ungureanu mi-a spus ca nu poate el s-o schimbe pe Anastase,...

Ponta: Ungureanu mi-a spus ca nu poate el s-o schimbe pe Anastase, desi ar vrea

Roberta Anastase

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, ca, in discutia telefonica pe care avut-o cu premierul Ungureanu, acesta a dat dreptate opozitiei cu privire la cele patru conditii pentru a reveni in Parlament, transmitandu-i ca el nu poate sa o schimbe pe Roberta Anastase, desi ar vrea.

Roberta Anastase

„Am discutat cu Crin Antonescu, cu Daniel Constantin, am spus ca noi mergem la dialog cu reprezentantii puterii, cu Ungureanu, Boc, Kelemen. Daca discutam de deblocarea Parlamentului – sunt cele patru conditii, sa ne spuna daca li se par gresite, bune, daca fac ceva. Ungureanu mi-a spus ca avem dreptate, dar nu poate el sa o schimbe pe Anastase. Bun, dar cum spui ca ai dreptate si ca nu se poate?”, a spus Ponta.

„Nu refuzam ideea de dialog, discutam despre cele patru puncte cu reprezentantii puterii. Ungureanu e reprezentant al puterii, dar cum mi-a zis si mie la telefon, nu poate sa o schimbe pe Roberta, desi ar vrea”, a adaugat Ponta.

El a precizat ca opozitia nu va renunta la protestul parlamentar daca cele patru conditii pe care le-a pus in vederea unei bune functionari a Parlamentului nu vor fi indeplinite. „Nu renuntam la protest fara aceste conditii. Sunt conditii corecte. Nici Boc, nici Ungureanu, nici Kelemen nu au spus ca cele patru conditii nu ar fi corecte”, a spus Ponta.

Presedintele PSD a spus ca liderii opozitiei nu renunta la ideea de dialog, dar trebuie sa fie un dialog cu reprezentantii puterii, care pot sa ia si decizii. „Ne vedem cu cei care pot sa decida, sa ne vedem cu cei care vin sa ne spuna ca nu pot, ne vedem, dar degeaba. Daca vin Boc, Ungureanu, Kelemen si spun ca nu pot face nimic, ca nu le da voie Basescu, atunci de ce mai vin?”, a mai spus Ponta.

Premierul Ungureanu a anuntat ca a avut, marti, o discutie telefonica cu liderul PSD, Victor Ponta, in care i-a spus ca Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea carora opozitia ar trebui sa vina in Parlament, adaugand ca nu a „apucat” sa aiba o discutie si cu presedintele PNL, Crin Antonescu. „Am avut o discutie cu Ponta, pentru nevoia unei intalniri privind prioritatile legislative. Cu Crin Antonescu nu am apucat sa vorbesc, dar il voi suna”, a afirmat Ungureanu, la postul Antena 3.

El a apreciat ca prezenta opozitiei in Parlament este importanta, deoarece Guvernul va aproba legi importante, precum cea din sectorul energetic, si a aratat ca discursul sustinut de Ponta in fata parlamentarilor puterii la momentul votului de investitura al Executivului reprezinta „normalitatea insasi”.

author avatar
National
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger