AcasăNewsPonta, turneu electoral in “Satele” Unite ale Americii

Ponta, turneu electoral in “Satele” Unite ale Americii

Decat sa-si fi pierdut timpul in SUA cu tot soiul de intalniri fara miza, presedintele PSD Victor Ponta mai bine ar fi urmat sfatul adversarilor si ar fi vizitat Disneyland.

Vizita lui Victor Ponta in America nu poate fi considerata nici macar un esec, ci doar un mare “fas”

In an electoral, vizitele in America sunt un “must have”. Foarte putine sunt reale si au valoare politica, majoritatea fiind facaturi pe bani grei ale unor mari firme de consultanta. Mai mult sau mai putin importante prin alte colturi ale lumii, aceste “escapade” diplomatice sunt cruciale intr-o tara ca Romania, in care, satule de ofiteri nemti si rusi, bunicile noastre i-au asteptat decenii intregi pe americani.  Asa se explica de ce social-democratul Victor Ponta a facut pe dracu’n patru sa prinda avionul de Washington inaintea campaniei electorale. Doar simpla informatie ca liderul celui mai mare partid de opozitie a ajuns in SUA fiind suficienta pentru a mai aduce cateva voturi in plus.

Si Vanghelie s-a miscat mai bine

Caci despre vizita in sine nu prea e mare lucru de spus, chiar si pe Ponta insusi subiectul lasandu-l fara cuvinte: “M-am intalnit cu cine trebuia sa ma intalnesc”. Adica s-a intalnit cu indivizi din esalonul trei spre sapte, de genul “secretarul-asistentului-adjunctului-vicepresedintelui”.  Deloc dornic sa intre in amanunte, Victor Ponta a fost nevoit sa ofere totusi o lista cu “gazdele” sale din America: James J. Townsend – adjunctul asistentului secretarului apararii al SUA pentru politica europeana si a NATO, Philip Gordon – responsabilul pentru afaceri europene si euroasiatice (Departamentul de Stat), si  deja celebrul Richard L. Morningstar, reprezentantulul special pentru energie al S.U.A. in Eurasia, pe la usa caruia au trecut si uneperistul Cristian Diaconescu, dar si fostul pesedist Mircea Geoana. Alti doi romanasi care au fost de curand in State si care s-au putut lauda cu intalniri la nivel de vicepresedinti si secretari de stat. Culmea, pana si Marian Vanghelie, pe seama caruia s-au facut o gramada de glume in partid atunci cand a plecat in America, a reusit sa aiba o intrevedere cu Derek Douglas, consilierul presedintelui Barack Obama pe probleme de urbanism.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger