AcasăNewsPonta: Trebuie invatata limba germana in Europa de azi. Ambasadorul Germaniei: Nu...

Ponta: Trebuie invatata limba germana in Europa de azi. Ambasadorul Germaniei: Nu cred ca are timp sa invete germana zilele acestea

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, cu ocazia receptiei oferite la Ambasada Frantei, de Ziua Nationala a acestei tari, ca nu cunoaste germana, dar este „este foarte clar ca trebuie invatata aceasta limba in Europa de astazi”. Ambasadorul Germaniei la Bucuresti i-a spus sefului Executivului ca e suficient sa stie alte doua limbi ale tarilor membre ale comunitatii europene. „Nu cred ca are timp sa invete germana zilele acestea”, a opinat Andreas von Mettenheim.

Victor Ponta a afirmat, in discursul sustinut la receptia organizata aseara la Ambasada Frantei din Capitala ca in Europa acestor zile „trebuie invatata si germana”. „Romania este o tara francofona si francofila. In ultimele zile am vorbit mult in franceza, engleza, portugheza, italiana… Din pacate, nu vorbesc germana. Trebuie invatata si germana, este foarte clar, in Europa de astazi. Dar sunt foarte mandru sa vorbesc franceza”, a spus Ponta.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, i-a transmis premierului Ponta ca nu e nevoie sa stie germana pentru a avea un dialog cu oficialii de la Berlin si ca nu crede ca seful Guvernului „are timp invete germana zilele acestea”. „I-am spus ca in Europa ar trebui sa stie doua limbi ale tarilor membre. El vorbeste si engleza si franceza, cred ca este foarte bine. Nu cred ca are timp sa invete germana zilele acestea, a precizat ambasadorul Andreas von Mettenheim.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger