AcasăNewsPonta: Taxa auto perceputa ilegal va costa Guvernul 400 milioane de euro

Ponta: Taxa auto perceputa ilegal va costa Guvernul 400 milioane de euro

Primul ministru Victor Ponta a anuntat ca Guvernul Romaniei este obligat sa restitutie posesorilor de autoturisme 400 de milioane de euro reprezentand taxa auto perceputa ilegal.

Guvernul Romaniei va stabili in cursul saptamanii viitoare modul in care va fi restituita taxa auto, in valoare de 400 de milioane de euro, perceputa ilegal de la posesorii de autoturisme, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta.

Conform acestuia, situatia a fost prezentata de catre conducerea Ministerului Mediului, urmand a se adopta un act normativ prin care sa fie restutiti banii, eliberand in acest mod instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor.

„Am discutat sa identificam impreuna o procedura administrativa prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetatenilor romani care isi cernapoi banii incasati ilegal sa fie solutionate fara a se mai apela la instanta. E clar ca legea adoptata anterior care nu corespundea normelor europene si nici celor constitutionale si ca Guvernul va trebui sa dea banii inapoi. Trebuie sa facem aceasta procedura, ca macar sa nu mai punem judecatori si grefieri sa dea termene si sa scrie sentinte care sunt toate intr-un singur sens, in care Guvernul trebuie sa dea bani inapoi”, a declarat Victor Ponta, citat de rtv.net.

La inceputul acestui an a fost promulgata legea prin care taxa auto de poluare a fost redusa cu 25%, existand posibilitatea ca, in cazul in care taxa instituita in 2008 este mai mare decat cea actuala, posesorilor de autoturisme sa li se restitue diferenta pana la taxa auto noua.

author avatar
Ionut Zgimbau
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger