AcasăNewsPonta: Stiu la cine s-a gandit Basescu pentru functia de premier

Ponta: Stiu la cine s-a gandit Basescu pentru functia de premier

Victor Ponta sustine ca stie la cine s-a gandit presedintele cand e vorba de preluarea fraielor Guvernului, dupa alegerile din 9 decembrie. Premierul spune, insa, ca niciunul dintre cei care ar urma sa primeasca o asemenea propunere nu ar accepta-o.

Primul-ministru a declarat, luni seara, la RealitateaTV, ca are o idee despre numele la care s-ar gandi Basescu pentru a ocupa fotoliul de premier in urmatorul Guvern- Ioan Rus, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu sau George Maior, actualul sef al SRI. Ponta sustine ca niciunul dintre cei mentionati nu ar spune „da” unei astfel de propuneri.

Totodata, copresedintele USL a reiterat ideea ca Uniunea Social Liberala va avea un singur candidat pentru postul de premier, si acela va fi el, Victor Ponta.

Declaratia actualului sef al Executivului a venit dupa conferinta de presa sustinuta de Traian Basescu, in care seful statului a lasat sa se inteleaga ca desi nu crede ca PDL va obtine mai multe mandate decat PSD, la alegerile ce vor avea loc la sfarsitul acestei saptamani, nu va ceda presiunilor din partea USL cand e vorba de numirea premierului. „Pentru ca am convingerea ca nu sunteti foarte la curent cu legea 14/2003, va promit o conferinta de presa in care sa analizam efectele nocive ale propagandei USL legate de cum cum vin ei cu tot USL-ul la Cotroceni, spun un nume si pleaca. Nu se va intampla asa ceva”, a afirmat Basescu.

author avatar
eNational
538 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger