AcasăNewsPonta si Iohannis, intalnire pentru stabilirea noului ministru al Finantelor

Ponta si Iohannis, intalnire pentru stabilirea noului ministru al Finantelor

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si premierul Victor Ponta se vor intalni, vineri, la Palatul Cotroceni.

Cei doi urmeaza sa poarte discutii pentru stabilirea noului ministru al Finantelor. Joi seara, premierul Victor Ponta a semnat demisia fostului ministru, Darius Valcov.

Acesta a renuntat la functie din cauza problemelor pe care le are cu legea. Valcov este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in perioada in care era primar la Slatina. Concret, Valcov este acuzat ca a acordat mai multe contracte cu dedicatie. In schimbul acestor contracte, fostul ministru primea cam 20% din banii incasati de firmele respective de la buget.

Exista patru variante de inlocuire a lui Darius Valcov: Viorel Stefan, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor, Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, Ioana Petrescu, fost ministru de Finante si consilier al premierului Victor Ponta pe probleme economice, si Dan Manolescu, secretar de stat la Finante.

Cel mai probabil saptamana viitoare presedintele Klaus Iohannis va semna decretul de eliberare din functie a lui Darius Valcov, iar premierul Victor Ponta va anunta oficial noua nominalizare pentru Ministerul Finantelor.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger