AcasăNewsPonta si Basescu dezbat bugetul UE intre ei

Ponta si Basescu dezbat bugetul UE intre ei

In timp ce mai toate statele UE se zbat sa obtina avantaje cat mai mari de pe urma stabilirii bugetului Uniunii, demnitarii nostri sunt preocupati doar de lupta interna.

Premierul Victor Ponta nu cedeaza in fata presedintelui

Ca orice minune, pacea dintre Palatul Cotroceni si Victoria s-a dus de sufletul campaniei electorale in nici trei zile. Tonul l-a dat Traian Basescu, presedintele ironizand propunerea premierului, potrivit caruia Romania ar trebui sa-si exercite dreptul de veto.

Presedintele Traian Basescu il acuza pe premier de iresponsabilitate

”Doamna Merkel, daca nu imi dati cativa bani vreau eu iti trantesc un veto de nu mai ajungi la Berlin. Nu poti sa mergi in halul asta la Bruxelles. Sunt mai inteligent si mai pregatit”, a comentat seful statului. ”Constat ca domnul presedinte Basescu face aceleasi greseli ca presedintele Basescu inainte de suspendare. Presedintele Traian Basescu, constatand starea jalnica a campaniei celor de la ARD, a preluat functia de purtator de cuvant si sef al campaniei acestora. Cand vrea sa aiba dezbateri electorale, vom avea”, a venit si replica premierului.

Au dat-o in epistole

Odata incheiata proba de ”ziceri si strigaturi”, presedintele si premierul au inceput sa se dueleze in comunicate de presa. Ca sa nu incalce regula, primul document a plecat tot de la Cotroceni. ”Presedintele Romaniei, Traian Basescu, regreta in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani (a se citi Victor Ponta) care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national. Aceste declaratii antieuropene nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei. Presedintele Romaniei le cere tuturor politicienilor sa nu mai faca astfel de declaratii iresponsabile”, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale. ”Daca este vorba de iresponsabilitate, nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decat sa afirme repetat ca tara pe care o conduce <nu este un stat de drept>, doar pentru a ascunde ca cetatenii nu il mai doresc si nu il mai recunosc drept reprezentat legitim al lor”, a transmis si Guvernul. Din pacate insa, in timp ce politicienii romani umbla cu circul prin tara si peste hotare, liderii celorlalte state membre UE se lupta, dupa caz, fie sa-si salveze tarile (Spania sau Italia), fie sa-si diminueze contributiile catre Bruxelles pentru a-si reduce cheltuielile din propriul buget (Germania, Olanda etc).

[poll id=”394″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger