AcasăNewsPonta si Barroso au vorbit impreuna, dar s-au inteles separat

Ponta si Barroso au vorbit impreuna, dar s-au inteles separat

Mesajele transmise de Victor Ponta si Jose Manuel Barroso nu se pupa

“Am vazut in tonul si atitudinea presedintelui CE ca o mare parte din reprosurile reciproce au ramas in urma”, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii cu Jose Manuel Barroso. De partea cealalta insa, presedintele Comisiei Europene nu da semne ca  neintelegerile au fost depasite.

Mesajele transmise de Victor Ponta si Jose Manuel Barroso nu se pupa

“Relatiile Guvern-Comisia Europeana si Parlamentul Romaniei-Parlamentul European au reintrat pe un fagas normal si pozitiile s-au echilibrat foarte mult, iar mesajul ca romanii care au votat la referendum nu pot fi ignorati a fost receptat”, a afirmat seful Executivului.

Concluziile premierului Victor Ponta nu se pupa insa cu mesajul transmis  ulterior de Barroso. “Toate fortele politice din Romania, atat de la guvernare, cat si din opozitie, trebuie sa actioneze cu responsabilitate si rezerva si sa se concentreze foarte ferm asupra necesitatii urgente de a reface stabilitatea politica si institutionala. (…)Romania trebuie sa indeparteze toate dubiile privind angajamentul sau in privinta respectarii statului de drept, independentei justitiei si deciziilor constitutionale”,  se arata intr-un comunicat semnat de presedintele CE , prin care se cere clar partii romane ca numirea procurorului general si a sefului DNA sa fie derulata “corect si transparent”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger