AcasăNewsPonta si Antonescu dau cu capul de pragul electoral

Ponta si Antonescu dau cu capul de pragul electoral

Victor Ponta si Crin Antonescu sunt in pericol sa nu scoata 50 la suta plus unu la parlamentare

Desi campania electorala a inceput oficial de doua saptamani, liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, par sa aiba probleme cu inchiderea colegiilor in care candideaza.

Victor Ponta si Crin Antonescu sunt in pericol sa nu scoata 50 la suta plus unu la parlamentare

Daca ne luam dupa sondaje, mai ales cele realizate de institutele prietene, USL mai are un pic si scoate un scor record de suta la suta. La nivel local insa, exista si puncte vulnerabile, cele mai delicate situatii intalnindu-se in Gorj si Teleorman, judete in care candideaza Victor Ponta si Crin Antonescu.

Electoratul ”nu rezoneaza” cu liderul PNL

”Sondat” fara succes prin toate sectoarele ale Capitalei, Crin Antonescu a fost luat de suflet de Liviu Dragnea si proptit intr-un colegiu la Teleorman. Si asta dupa ce alti baroni locali (Marian Oprisan, de exemplu) au refuzat sa se lege la cap cu liderul PNL, lasandu-i placerea lui Dragnea. Chiar daca este ”bazat” in judet, secretarul general al PSD nu a reusit inca sa-i convinga teleormaneni ca Antonescu este ”alesul”, multi dintre ei sustinand ca ”nu rezoneaza” cu presedintele Senatului. Astfel, potrivit unor surse din USL, sondajele realizate la nivel local arata ca liderul liberal se invarte undeva la 45%. Un scor bunicel, dar care nu-l ajuta sa-si adjudece din prima colegiul. Cam tot pe la 45% se afla si Liviu Dragnea, insotirea cu Antonescu tragandu-l in jos pe social-democrat.

Premierul se impiedica de Dan Diaconescu

Daca pentru Teleorman se va gasi o rezolvare, Dragnea fiind recunoscut pentru faptul ca a demosntrat, cu prilejul referendumului din 29 iulie, ca exista viata politica si dupa moarte, la Gorj situatia se complica un pic. Din start, aici tabloul este altul. Victor Ponta a intrat in campanie cu 55 de procente, dar a scazut pana la 47% ”cu ajutorul” lui Dan Diaconescu. Desi, initial, nu dadea doi bani pe contracandidatul sau, campania agresiva pe care Diaconescu si-o face in judet a inceput sa-l ingrijoreze pe premier care, potrivit unor surse din USL, ar fi cerut ajutorul comunitatilor de romi din zona. Chiar daca-l va primi, Ponta tot trebuie sa traga din greu daca vrea sa se intoarca victorios la Bucuresti.

author avatar
Adelina Ionicel
941 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger