AcasăNewsPonta: Sectiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere

Ponta: Sectiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere

Victor Ponta

Referendumul din 29 iulie nu va fi supravegheat cu ajutorul camerele video, a anuntat premierul Victor Ponta, in timpul unei videoconferinte cu autoritatile locale.

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, in timpul unei videoconferinte cu autoritatile locale, ca la referendumul din 29 iulie, privind demiterea presedintelui Traian Basescu, nu vor fi instalate camere video de supraveghere.

Demnitarul si-a motivat afirmatia, spunand ca aceasta nu au facut niciodata parte din recuzita sectiilor de votare.

„Sunt suficiente sectii de vot si nu exista sectii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfacute. Nu a existat in Romania pana in acest moment supraveghere video a tuturor sectiilor de vot, a fost vorba de sectiile speciale atunci cand au existat. Acum sunt sectiile normale, iar daca cineva cauta nod in papura, dumneavoastra trebuie sa raspundeti foarte clar si conform legii „, a declarat acesta, citat de realitatea.net.

Acesta a mai spus la referendum sunt inscrisi 18.292.000 persoane, dintre care 15.700.000 vor vota pe baza cartii de identitate iar restul cu ajutorul buletinelor, al cartilor de identitate provizorii si al pasapoartelor.

author avatar
Ionut Zgimbau
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger