AcasăNewsPonta se teme sa nu ajunga ”ungurean”

Ponta se teme sa nu ajunga ”ungurean”

Victor Ponta incearca sa-si securizeze parlamentarii, de teama ca nu cumva o parte dintre ei sa dea dosul si USL sa se trezeaza peste noapte din nou in opozitie.

Victor Ponta stie ca meciul decisiv cu Traian Basescu nu s-a jucat inca si se asteapta la o noua runda in octombrie

Scenariul trait in primavara de Razvan Ungureanu (cand o motiune de cenzura initiata la deruta de USL a trecut cu ajutorul parlamentarilor dezertati peste noapte la inamic) ii da fiori reci actualului premier. Fiorii alimentati de zvonul conform caruia Traian Basescu va incerca, in octombrie, debarcarea USL-ului de la guvernare printr-o noua schimbare de majoritate. Informatie suficient de credibila din moment ce Victor Ponta a mentionat in mod public scenariul: ”Basescu va face tot ce poate pentru a schimba Guvernul USL, pentru ca pentru a ramane la butoanele puterii are nevoie si de guvern, dar din discutiile pe care le-am avut cu grupurile parlamentare sunt convins ca nu va reusi. Este normal sa incerce, dar nu va reusi”. Optimist in aparenta, Ponta s-a ostenit totusi sa discute deja cu senatorii si deputatii care sustin actuala guvernare, dupa cum singur spune. Ceea ce inseamna ca nici el nu da multi bani pe consecventa si fidelitatea propriilor parlamentari. Care, ce-i drept, au demonstrat ca nu au niciun fel de greturi morale sau doctrinare atunci cand e sa sara dintr-un partid in altul.

In toamna asta se numara colegiile si dezertorii, nu bobocii

Prost este ca serviciile mercenarilor politici trebuie platite, cu colegii eligibile din zestrea USL in acest caz. O zestre deja ciuntita de halca pe care Ponta a fost nevoit sa o dea UNPR-ului, fara de care chiar ajunge coleg de suferinta cu ghinionistul predecesor, Razvan Ungureanu. Sacrificiile de acest gen nu-i vor impresiona insa pe pesedistii uscati de focul indelungatei opozitii, iar din tabara social-democratilor ramasi fara ”coledzi” pot aparea neprevazute riscuri. De aici si pericolul care il tine pe Victor Ponta in alerta si-l face sa stea cu ochii ca pe butelie pe parlamentarii actualei puteri.

[poll id=”351″]

author avatar
Simona Badulescu
622 afisari

1 COMENTARIU

  1. tiniind cont ca basescu este un traficant remarcabil ,un mafiot de exceptie ,o spune un parlamentar antimafia italian ,acum basescu nu mai face trafic cu armament face trafic cu parlamentari pentru a-si intari pozitia politica ,da ponta stie de ce este in stare basescu ,are bani sa cumpere destui parlamentari ,are dosare cu care-i santajeaza ,de aceea ponta trebuie sa ia masuri extreme daca doreste un parlament curat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger