AcasăNewsPonta se da ecologist si vrea masina hibrid!

Ponta se da ecologist si vrea masina hibrid!

Victor Ponta

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa prima sedinta informala cu membrii propusi ai Cabinetului sau, ca a solicitat SPP o masina hibrid, care sa polueze cat mai putin, pentru a se deplasa dupa ce va fi votat premier de catre Parlament.

Victor Ponta

„Am solicitat celor de la SPP, ca nu vreau sa merg – pentru ca e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau sa-l dau pentru toata lumea – nu as vrea sa merg cu una din masinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase si ca imi doresc sa existe o masina de acelasi tip functional, hibrid, care sa polueze cat mai putin”, a spus Ponta.
Premierul desemnat si-a manifestat speranta ca solicitarea sa sa se rezolve, el aratand ca va renunta la masina sa hibrid, o Toyota Prius. „Astept votul Parlamentului si de marti sper sa merg tot cu o masina hibrid, pentru ca, dincolo de mesajul pe care il dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio institutie publica nu va mai putea achizitiona decat masini si autovehicule care protejeaza mediul. E un lucru care se intampla deja in tarile civilizate si la noi – v-o spune cineva cunoscator si impatimit de asta – la noi cat mai mult cilindri, cai putere, dupa care nu putem sa respiram in orase”, a adaugat Ponta.

El a spus ca va vorbi si cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a avea un program comun pe mediu. „Institutiile publice polueaza foarte mult Capitala si atunci trebuie sa existe un program comun intre Guvern si administratia locala a Bucurestiului ca sa putem sa respiram din ce in ce mai bine”, a spus Ponta.

Intrebat daca va fi vazut pe bicicleta, premierul desemnat a raspuns: „Vreti sa-mi rup iar un deget sau altceva?”.

PSD a achizitionat in 2011, prin contract de leasing, un autoturism Toyota Prius, cu motor hibrid, cu care Victor Ponta a circulat.

author avatar
Ciprian Purice
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger