AcasăNewsPonta se bate in piept cu pumnii UDMR

Ponta se bate in piept cu pumnii UDMR

Social-democratul Victor Ponta se lauda cu succesul de casa al UDMR-ului, care a anihilat dintr-un foc elanul (re)organizatoric al PDL-ului.

Fara reusite proprii la activ, Victor Ponta incearca sa-si aroge izbanda UDMR-ului

Victor Ponta: “Sunt foarte mandru de USL, de faptul ca suntem foarte aproape de a castiga batalia pentru ca aceste judete sa ramana judetele Romaniei”. Declaratia a fost facuta dupa ce, cu doar doua zile in urma, USL dadea din colt in colt si ameninta cu o noua modificare a hartii administrative, atunci cind va ajunge la putere. Altfel spus, USL-istii se si vedeau cu mega-judetele bagate pe gat de actuala guvernare. Spre norocul Opozitiei, UDMR a retezat-o scurt presedintelui si colegilor de guvernare, anuntand ca nu accepta niciuna dintre variantele administrative oferite.

UDMR decide, Opozitia doar duce tava

Mesaj corect receptat de PDL, care s-a grabit sa afirme ca o lasa balta cu reorganizarea (Elena Udrea: “Daca nu exista suport politic pentru trecerea legii, nu ne ramane decat sa o amanam”, Cristian Preda: “Cred ca e rational in acest moment sa abandonam acest proiect care a fost prost pregatit si care ne duce intr-o fundatura (…) Ne-am facut de ras”). Odata lamurita problema, nu se stie insa care ar putea fi rolul USL in piesa regizata de Traian Basescu si jucata doar de PDL si UDMR. Nu de alta, dar cata vreme UDMR ramane alaturi de pedelisti, e clar ca Opozitia doar va duce tava. Si cam asta va fi, deocamdata, singura sa “victorie”, din moment ce Marko Bela i-a sfatuit pe udemeristi sa nu sara in barca USL-ului (“Nu e o alternativa sa stam langa aceasta opozitie care a denigrat comunitatea maghiara cat a putut. Nu recomand trecerea alaturi de opozitie. Nu acum si nu astfel”), iar actualul lider UDMR, Kelemen Hunor, si-a avertizat colegii ca nu vor face mare branza iesind de la guvernare: “E o iluzie ca am ajunge in cateva saptamani la guvernare, cu opozitia din prezent”.

author avatar
Simona Badulescu
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger