AcasăNewsPonta, scrisoare catre CCR: Cele doua adrese contin solicitari diferite

Ponta, scrisoare catre CCR: Cele doua adrese contin solicitari diferite

Premierul Victor Ponta a trimis Curtii Constitutionale o scrisoare, luni, in care le transmite judecatorilor CCR ca sunt contradictii intre cele doua adrese trimise de instanta la Guvern.

„Prin adresa dumneavoastra nr.5305 din data de 03 .08.1201 ati solicitat Guvernului „sa dispuna masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si sa transmita Curtii Constitutionale numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. Ulterior, ati revenit cu adresa nr.5306 din 06.08.2012 motivata pe interpretarile diferite aparute in mass-media si ne aduceti la cunostinta faptul ca „prin adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art.17 alin. (2) din Iegea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012. Simpla lecturare a celor doua adrese releva faptul ca cele doua texte contin solicitari diferite”, scrie Ponta.

„Astfel, urmare adresei nr.5305, Guvernul trebuie sa dispuna masuri pentru actualizarea listelor electorate permanente si sa transmita numarul persoanelor ce trebuiau inscrise in acestea la data de 29 iulie 2012, pentru a se putea stabili de CC daca referendumul este valabil in conformitate cu dispozitiile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000, dar si ca in cea de-a doua adresa textul prin care se sustine ca sunt aduse clarificari se refera la liste in baza carora s-a desfasurat referendumul”, continua seful Executivului.

„Ori, listele in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, in conformitate cu dispozitiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autoritatii Electorale Permanente, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple. In acest caz, precizarea din adresa nr.5306 este menita sa creeze o confuzie din cauza faptului ca obiectul solicitarii dumneavoastra, adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa”, a adaugat premeierul.

author avatar
eNational
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger