AcasăNewsPonta s-a tradat singur

Ponta s-a tradat singur

Victor Ponta nu a tradat. Ci s-a tradat, ceea ce este cu totul altceva. Si a facut-o singur, fara sa aiba nevoie de ajutor. A reusit, desi nu i-o ceruse nimeni, sa-si dea arama pe fata. Asa o fi simtit el nevoia, dupa ce a fost achitat de Inalta Curte in prima instanta si crezand ca acum a ajuns un fel de Dumnezeu al politicii. In realitate, Ponta nu a ajuns nici pana la gradul de mucenic-adjunct in calendarul bisericesc al celor pripasiti aiurea in Raiul PSD. Poate, cel mult, o fi fost un Cuvios Marturisitor pe la vreun serviciu de informatii.

Fostul premier renaste in politica pe usa din dos

Daca ar fi avut umor si soarta, Victor Ponta ar fi putut fi macar un soi de parintele Ghedeon, duhovnicul maicilor din romanul lui Damian Stanoiu. El este insa personajul urmarit si de noroc, dar si de ghinion, in egala masura. Ghinionul lui consta in aceea ca nu-l ajunge norocul.

Ora exacta in politica

Fostul premier cauta, acum, sa-si zugraveasca pe peretii bisericii politice o aura noua. El este cel care scapa PSD de tirania lui Dragnea, prigonitorul de sfinti. Sfinti de duzina, ca sa n-avem vorbe. Cei adunati in jurul lui – si asta nu o vede – nu sunt figuri de valoare. Ioana Petrescu, fost ministru de Finante, cea cu revolutia usturoiului si a batranelor care degera la coltul strazii, a trecut in nefiinta guvernamentala cu prima ocazie de remaniere pesedista. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a remarcat prin aceea ca a adunat mai multe certificate de atestare decat afisele care indica drumul spre Mamaia. Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, a devenit cel mai bun numai pentru ca, dentist fiind la origine, tinea lumea cu gura cascata la guvernarea Ponta ca la minunile Sfantului Sisoe. Cu astia, si nu sunt toti si nici n-am chef sa-mi pierd vremea cu ei, Ponta vrea sa faca revolutie, bagand in fata partidul Pro Romania. Un partid care, crede el, va ajunge sa dea ora exacta in politica. Poate dupa ceasul din gara, care arata cate zeci de mii de minute intarzie trenurile intr-un an.

Videochat politic

Va mai aduceti aminte cand conasul Ponta a acceptat linistit sa-i apara poza pe afisele electorale ale Partidului Romania Unita, al lui Bogdan Diaconu? Sebastian Ghita, un alt sfant politic cazut in dizgratie, declara atunci ca o buna parte din PSD va alege calea cea dreapta si va cauta sa se alature PRU. Ce tampenie! Asta nu a fost tradare, cred eu. Ci, mai degraba, un casting cu poze, ca la un videochat pentru un partid care abia a reusit sa stranga 2,5 la suta la Camera si tot atat la Senat. Ca nu va ataca niciun fost coleg din PSD, ca nu va lupta impotriva partidului care l-a consacrat si l-a facut premier, sunt doar vorbe de claca la birtul politic. Acum, pe bune, ce voiati sa spuna? Ca va ataca PSD si va da cu bolovani in el la tot pasul? Ca il va toca pe Dragnea pana il va face praf si ii va sfarama partidul? Aiurea! Au fost doar vorbe  de ademenit clientii la videochatul unde Ponta inca nu-si dezvelise goliciunea.

Osciorul lui Victoras

Daca Victor Ponta ar fi smuls din PSD oameni cu greutate, m-as fi gandit la o tradare in adevaratul sens al cuvantului. Ce a strans langa el, pana acum, nu sunt decat niste nefericiti care au alergat dupa fenta. Mi-e greu sa ma pronunt daca vor fi singurii. Poate mai pleaca si altii, la fel de inutili in PSD, cum vor fi si in Pro Romania. Fostul premier nu lucreaza la calitate, ci la bucata. A dat deja peste cap ecuatia puterii in Camera Deputatilor, de cand si-a facut un grup parlamentar fara sa participe la alegeri. PSD va trebui, intr-un fel sau altul, sa ceara sprijinul UDMR si al minoritatilor pentru a se impune. Mie, insa, mi se arata ca o alta farsa, o alta fenta dupa care vor fugi multi. Cred ca Ponta, mai degraba, este cel care va cauta sa-i aduca la tratative pe minoritari si udemeristi prin stratagema asta. Un fel de discutati cu mine, nu cu Dragnea. Ponta, marele lider inchipuit, profita de orice luare de pozitie a PSD, pe care il ridiculizeaza ca s-a redus la stadiul de yesmeni adunati in jurul lui Dragnea. Ce adanc ai grait, bibicule. Cei adunati in jurul tau ce sunt? Mie mi se pare ca sunt fripturisti politic, adunati sa te aprobe si sa le dai un oscior de ros. Cat de mic. Si care, cand vor termina carnea de pe el, vor pleca la alt partid. Atunci sa vezi tradare, nu gainaria asta ieftina, de acum.

author avatar
Valentin Boeru
5.557 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pro tv Romania va intra in viitorul parlament european sau din colonie numai daca stapanii lui vor reusi sa falsifice la greu voturile.Pontakul si-a dat toata arama pe fata,i se vede bronzul aramiu de la distanta.Acest partid televizor va urma drumul celor care s-au rupt din alte partide inclusiv din psd.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger