AcasăNewsPonta: "Romanii sunt in strada pentru ca sunt nemultumiti de nivelul democratiei"

Ponta: „Romanii sunt in strada pentru ca sunt nemultumiti de nivelul democratiei”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la Bruxelles, la o dezbatere cu tema „Democratia din Romania”, ca romanii care au iesit in strada in ultimele saptamani sunt nemultumiti de nivelul democratiei din Romania.

Ponta a afirmat, la dezbaterea organizata de grupul socialist si grupul liberal din Parlamentul European, ca, pe baza urgentelor economice din Romania, „democratia a fost suspendata”. „Am invatat din istorie ca de multe ori democratia poate fi suspendata din motive importante. Este o primejdie majora pentru un stat european si nu trebuie sa acceptam asta”, a spus el. Ponta a precizat ca nu doreste sa acuze guvernul, ci doar sa ii apere pe cei care au iesit in strada „si au fost acuzati gresit ca protesteaza pentru marirea salariilor si pensiilor”. „Oamenii sunt in strada pentru ca sunt nemultumiti de nivelul democratiei din Romania”, a adaugat el. Ponta a precizat ca USL nu doreste sanctionarea Romaniei la nivel european.

„De ce sa sanctionam populatia Romaniei din vina guvernului? Ar fi suta la suta inacceptabil, singura pedeapsa pentru un guvern prost o reprezinta alegerile”, a afirmat el. Presedintele PSD a prezentat, la dezbatere, motivele pentru care opozitia acuza puterea de la Bucuresti de degradarea standardelor democratice. El a vorbit despre legea promovata de Guvern prin care se amanau alegerile locale si a afirmat ca, in ciuda respingerii din partea Curtii Constitutionale, „coalitia care sustine guvernul nu a renuntat” la ideea amanarii alegerilor locale.

Ponta s-a referit si la cele 14 legi promovate prin angajarea raspunderii Guvernului in Parlament, afirmand ca opozitiei „nu i s-a dat dreptul” de a vota impotriva sau de a depune amendamente, iar motiunea de cenzura depusa de opozitie nu a intrunit niciun vot impotriva. „Nu stim nici acum inca data alegerilor, nu stim care va fi sistemul electoral pentru alegerile locale si cele parlamentare. Nu inteleg cum un Guvern care detine 14% in sondaje poate organiza alegeri pentru a le castiga.

Speram ca alegerile sa fie democratice, chiar daca nici pana acum nu avem un cod electoral”, a spus liderul PSD. Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), impreuna cu socialistii (S&D) organizeaza, marti, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul „Democratia romana”, la care participa liderii celor doua grupuri, Guy Verhofstadt si Hannes Swoboda, presedintii celor trei partide de opozitie din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Sunt de asemenea prezenti Cristian Parvulescu, de la Asociatia ProDemocratia, Victor Alistar, directorul Transparency Romania si economistul Liviu Voinea. La dezbateri este prezent si ministrul Muncii, Sulfina Barbu, alaturi de europarlamentarii PDL Theodor Stolojan, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Petru Luhan.

author avatar
Ciprian Purice
173 afisari

1 COMENTARIU

  1. mai Poanta,esti mana dreapta a lui iliescu cu care se sterge la[NASSS] dar in cap nu ai o idee cu care sa te afirmi.IN afara de JOS BASESCU nu sti sa spui nimic ,nici tu nici fandositul si repetentul[putoarea parlamentului],crin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger