AcasăNewsPonta: Romanii din strainatate trebuie scosi de pe listele electorale

Ponta: Romanii din strainatate trebuie scosi de pe listele electorale

Premierul Victor Ponta a declarat ca si-ar dori ca romanii din strainatate, dat fiind faptul ca au plecat din tara, sa fie exclusi de pe listele electorale, astfel incat sa nu mai influenteze votul din Romania.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a declarat, vineri, in cadrul unei sedinte cu prefectii, ca romanii din strainatate ar trebui scosi de pe listele electorale deoarece, avand in vedere ca traiesc in strainatate, „legal, nu mai au domiciliul aici”.

„Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot dar daca locuiesc in strainatate, trebuie scosi din listele electorale din Romania”, a spus premierul, citat de realitatea.net.

Totodata, dat fiind faptul ca pana pe 31 august listele electorale trebuie reactualizate, astfel incat Curtea Constitutionala sa ia decizia in privinta referendumului de pe 29 iulie, acesta le-a cerut prefectilor sa ii cheme din concediu pe toti functionarii publici astfel incat documentele sa fie gata la timp.

author avatar
Ionut Zgimbau
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger