AcasăNewsPonta: Romania va fi cel mai hotarat avocat al Serbiei in parcursul...

Ponta: Romania va fi cel mai hotarat avocat al Serbiei in parcursul de integrare in UE

Aflat in vizita oficiala la Belgrad, premierul Victor Ponta i-a transmis omologului sau sarb, Aleksandar Vucic, ca Romania va fi cel mai hotarat avocat al Serbiei in parcursul de integrare in Uniunea Europeana.

„Suntem si vreau sa fim cel mai hotarat avocat al Serbiei in parcursul sau de integrare europeana, pentru ca eu cred ca nu doar Serbia are nevoie de Uniunea Europeana, ci si Uniunea Europeana are nevoie de Serbia”, a spus Ponta intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau sarb.

Premierul Romaniei a precizat ca este in interesul Romaniei ca Serbia sa devina cat mai rapid membru al UE, dar si al Europei pentru a realiza un continent integrat. „Cred ca in procesul acesta dificil – prin care si Romania a trecut timp de aproape 8 ani, inainte de a intra in Uniunea Europeana in 2007 – Guvernul Serbiei, poporul sarb vor face foarte multe sacrificii, vor face reforme dureroase, vor fi decizii dificile. Dar sunt aici, la Belgrad, ca sa asigur ca, in final, toate aceste sacrificii se dovedesc a merita”, a afirmat Ponta.

author avatar
Alina Costache
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger