AcasăNewsPonta retrage din Parlament legile date de Guvernul Ungureanu

Ponta retrage din Parlament legile date de Guvernul Ungureanu

Guvernul a cerut Parlamentului retragerea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor de lege emise de Cabinetul Ungureanu, astfel incat noii ministri sa le analizeze si sa modifice acolo unde este cazul.

„Procedura reprezinta o practica parlamentara, ca la schimbarea Guvernului proiectele de acte normative aflate in dezbaterea Parlamentului, initiate de vechiul Guvern, sa fie retrase”, a spus ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

Dupa spusele sale, pe agenda celor doua Camere ale Parlamentului s-ar afla peste 200 de proiecte de lege, pe care alesii trebuie sa le dezbata. Dusa a mai precizat ca nu vor fi retrase proiectele de lege care au legatura cu Mecanismul de Cooperare si Verificare si cu Tratatul Fiscal UE si nici actele aflate in discutia comisiilor parlamentare de specialitate.

Una dintre initiativele ce ar putea fi rediscutate de catre noul Guvern este si o modificare a regimului de circulatie pe drumurile publice, care stabileste ca autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii.

author avatar
Ciprian Purice
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger