AcasăNewsPonta refuza moneda unica si vrea impozit redus pe lefuri

Ponta refuza moneda unica si vrea impozit redus pe lefuri

Dupa guvernatorul BNR, si premierul Victor Ponta  confirma ca moneda unica nu va inlocui prea curand leul. Seful Executivului continua seria promisiunilor electorale, avansand posibilitatea reducerii impozitului pe salarii.

Premierul Voctor Ponta este de acord cu omologul saiu polonez, Donald Tusk: euro nu e atractiv

Premierul Victor Ponta s-a grabit sa aprobe concluzia celui mai avizat expert in materie de finante din Romania, guvernatorul BNR.

Donald Tusk

Dupa ce Mugur Isarescu a dat verdictul, precizand ca este exlusa adoptarea euro de catre Romania in 2015, premierul Victor Ponta a plusat, avansand un termen si mai indepartat.

Adoptarea euro, la Sfantu Asteapta

Ponta sustine ca Romania trebuie sa adopte conduita Poloniei in ceea ce priveste acest subiect. „Romania trebuie sa mearga pe drumul pe care a mers Polonia si anume: spune foarte clar ca este in favoarea unei Europe cat mai bine inchegate, ca doreste sa intre in Euro, insa anul 2015 nu este un reper batut in cuie, ca sa fiu foarte diplomat”, a spus Ponta.  In vreme ce Ungaria a impins termenul adoptarii euro dupa 2018, iar Cehia, dupa 2020, premierul polonez Donald Tusk a fost transant: moneda unica este total neatractiva pentru Polonia! Asadar, dupa estimarea lui Ponta, Romania va adopta euro la Sfantu Asteapta!

Taxe reduse electoral

Premierul a avansat ieri si ideea reducerii impozitului pe salariu, de la 16% cat e cota unica acum la 12%, respectiv 8% pentru veniturile mici si foarte mici. Ponta sustine reducerea inca din acest an, dar e imposibil, deoarece, conform legii, orice modificare a Codului Fiscal trebuie adoptata cu sase luni inaintea intrarii in vigoare.

author avatar
Arpad Dobre
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger