AcasăNewsPonta propune Parlamentului o sesiune extraordinara pentru Legea referendumului

Ponta propune Parlamentului o sesiune extraordinara pentru Legea referendumului

Premierul Victor Ponta doreste intrunirea unei sesiuni extraordinare privind Legea referendumului, dorind corelarea legilor aflate in vigoare cu decizia Curtii Constitutionale.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a anuntat in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, ca a trimit o scrisoare presedintilor camerelor Pralamentului, prin care le cere sa convoace „cat mai rapid” Parlamentul in sesiune extraordinara in care sa aiba loc corelarea tuturor textelor de lege privitoare la referendum cu decizia de marti a judecatorilor Curtii Constitutionale.

„Am adresat azi o scrisoare presedintilor celor doua Camere rugandu-i sa convoace cat mai rapid in sesiune extraordinara camerele Parlamentului pentru a pune in acord toate textele de lege cu deciziile Curtii”, a declarat Victor Ponta.

Declaratia acestuia survine la scurt timp dupa ce, marti, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca referendumul sa fie validat conform vechilor prevderi ale legii, respectiv cu participarea a 50 + 1din numarul persoanelor aflate pe listele de alegeri.

Referitor la aceasta decizie mai multi membri ai aliantei dintre PSD si PNL au declarat ca nu se vor supune deciziei CCR, referendumul urmand a fi validat cu 50+1 din numarul celor care s-au prezentat la vot.

author avatar
Ionut Zgimbau
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger