AcasăNewsPonta promite ca USL il va sprijini pe Ungureanu in 15 proiecte...

Ponta promite ca USL il va sprijini pe Ungureanu in 15 proiecte europene si sociale

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, la sedinta Parlamentului de investire a noului Guvern, ca USL va sustine Cabinetul Ungureanu in 15 puncte, cu caracter european, social si anticoruptie.

Ponta i-a promis lui Ungureanu ca va avea sprjinul opozitiei in ceea ce priveste tratatul european de guvernanta fiscala si va beneficia de suportul PNL si PSD la nivel european pentru aderarea la spatiul Schengen si ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Presedintele PSD a promis, de asemenea, suportul opozitiei pentru „accentuarea independentei reale” a DNA si ANI. Ponta i-a cerut lui Ungureanu sa reia ultimul raport al Curtii de Conturi, sa depolitizeze ANAF si serviciile deconcentrate din teritoriu. El a sustinut ca USL va colabora cu Guvernul in Parlament la modificarea legii achizitiilor publice.

Ponta a afirmat ca USL va sustine eventualele masuri guvernamentale de revenire a salariilor din sectorul  bugetar la nivelul din 2010. „Va rog, domnule premier desemant, sa raspundeti foarte rapid la intrebarea daca aceasta majorare va incalca sau nu legea responsabilitatii fiscale, care spune ca anvelopa salariala nu poate fi modificata inainte de alegeri, va rog sa ne spuneti daca intentionati sa modificati aceasta lege”, a continuat el.

Ponta i-a promis lui Ungureanu ca va avea sprijinul lui in „combaterea contractelor baietilor destepti din energie”. „Sper ca veti avea curajul, pe baza informatiilor pe care le-ati avut, sa luptati impotriva acestor contracte”, a adaugat el. Presedintele PSD a mai spus ca opozitia va sustine Guvernul daca acesta va lua masuri de reducere a TVA pentru produsele agricole de baza.

„Veti avea tot sprijinul din partea noastra la taxarea marilor averi, cred ca le putem taxa cu mai mult de 1% in aceste vremuri de criza”, a afirmat Ponta, referindu-se la initiativa UNPR, cuprinsa in programul de guvernare propus de Ungureanu.

De asemenea, acesta a sustinut ca opozitia va sustine Guvernul si la o eventuala masura de reducere a CAS, avertizand ca aceasta metoda nu trebuie privita ca o solutie pentru cresterea veniturilor populatiei, ci pentru scaderea costului muncii. Ponta a mai afirmat ca USL va sustine masuri guvernamentale in ceea ce priveste deblocarea posturilor publice si majorarea salariului minim pe economie.

„Sper ca veti avea curajul, domnule prim-ministru desemnat, sa scoateti de la conducerea companiilor de stat oamenii celor aflati la putere”, a mai spus presedintele PSD. De asemenea, el i-a solicitat premierului desemnat adoptarea unei legi electorale prin consultarea tuturor partidelor parlamentare si desemnarea colegiilor electorale de catre o comisie parlamentara si nu prin Hotarare de Guvern.

author avatar
Ciprian Purice
245 afisari

2 COMENTARII

  1. Si totusi speram ca Ponta sa nu ia urma lui geoana, adica sa devina agentul lui bashescu, dupa care sa aibe aceeasi soarta=sa se stearga la posterior cu el.Draga Ponta, daca te-ai luat dupa socrul tau si nu dupa mintea ta,ascensiunea ta in politica va avea o cadere libera de neoprit.Stau si ma intreb, oare cadrul mossad ajuns premier, in Romania ca in Israel postul este ocupat, are cumva vreun dosar cu care te santajeaza?, caci asa este obiceiul pe la noi.Au ajuns sa ne conduca fii si nepotii stalinistilor, ceausistilor si sionistilor care au stat pe spinarea acestui neam precum capusile, a cam sosit vremea sa le tratam cu insecticide ca sa scapam pentru totdeauna de parazitii astia.

  2. bai ghipse, esti un revansard tembel ca si antonescu, barvo lui ponta ca a lasat interesele de partid la o parte si trage la aceeasi caruta cu pdl ul, asta inseamna ca i pasa de popor nu de interese meschine, asta vroiau cei din piata, iti spune asta o pdl ista

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger