AcasăNewsPonta: Programul de vot la referendum va fi extins de la 7...

Ponta: Programul de vot la referendum va fi extins de la 7 la 23

Victor Ponta a declarat, miercuri, ca programul la referendum a fost extins- de la orele 7 la 23 si ca atat premierul, cat si presedintele interimar, Crin Antonescu, sustin varianta referendumului valid cu 50% plus 1 din totalul cetatenilor cu drept de vot.

„Programul de vot va fi extins de la 7.00 la 23.00”, a declarat premierul Ponta intr-o conferinta de presa.

Seful Executivului a precizat ca atat el, cat si presedintele interimar, Crin Antonescu, accepta si sustin cvorumul de 50% plus unu la vot, la referendum. „Si presedintele Crin Antonescu si eu am acceptat si am sustinut varianta referendumului valid cu 50% plus 1 din totalul cetatenilor cu drept de vot, pentru a respecta decizia Curtii Constitutionale, mai ales pentru ca suntem interesati ca România sa fie considerata si pe plan extern un partener viabil, serios”, a mai afirmat Ponta.

„Guvernul a sustinut si eu am sustinut decizia presedintelui Crin Antonescu de a promulga Legea referendumului care prevede ca demiterea presedintelui se face cu majoritatea voturilor exprimate daca la referendum s-au prezentat jumatate plus unu din cetatenii cu drept de vot”, a mai declarat premierul.

Totodata, Ponta a afirmat ca romanii vor decide pe 29 iulie „in ce directie va merge tara in continuare- cu sau fara Traian Basescu”.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger