AcasăNewsPonta: Prefectii vor primi "cartonas rosu" daca sunt influentati politic

Ponta: Prefectii vor primi „cartonas rosu” daca sunt influentati politic

Victor Ponta

Victor Ponta a convocat, vineri, prima videoconferinta cu prefectii recent instalati in functie. Premierul le-a transmis acestora ca vor primi „cartonas rosu”, adica isi vor pierde functia, daca sunt influentati politic. Totodata, Ponta le-a cerut prefectilor sa organizeze “ireprosabil si echidistant” alegerile din 10 iunie .

Victor Ponta

Premierul a declarat ca prefectii si subprefectii se supun legii si sa nu primesc ordine politice de la membrii partidelor care se afla sau s-au aflat la guvernare. In caz contrar, acestia vor primi „cartonase rosii”. Primul care a fost atentionat este prefectul judetului Constanta, care a primit un „cartonas galben”, fara ca Ponta sa dea mai multe detalii cu privire la motivul pentru care acesta a fost nominalizat. „Vor fi situatii, si va rog sa le evitati pe cat posibil, in care o sa trec direct la cartonasul rosu, la inlocuirea din functie. Ieri, ca sa nu incep direct cu cartonas rosu, domnul prefect de Constanta ati primit un cartonas galben de la mine si va rog sa aveti grija sa nu-l primiti si pe al doilea”, a spus premierul.

Totodata, Ponta a cerut prefectilor sa se ocupe cat mai bine de organizarea alegerilor locale. „Este esential ca alegerile de pe 10 iunie sa fie organizate ireprosabil si echidistant (…) Aveti obligatia sa ii sanctionati in egala masura pe cei care gresesc. Nu accept si va cer sa nu acceptati nicio abatere de la aceasta regula”, a mai precizat Ponta.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger