AcasăNewsPonta, pomenit la DNA cu tot neamul

Ponta, pomenit la DNA cu tot neamul

Coruptia s-a lipit si de numele premierului Victor Ponta, cumnatul acestuia, Iulian Hertanu si prietenul lui de suflet, Sebastian Ghita, intrand, incepand de ieri, pe mana procurorilor.

Premierul sustine ca nu stia cu ce se ocupa cumnatul sau

Dupa socrul Ilie Sarbu, care a foat audiat in trecut in dosarul retrocedarilor, mama, sora si cumnatul premierului apar acum intr-o afacere cu fonduri europene care a starnit interesul procurorilor. Pe langa Iulian Hertanu, la DNA au fost adusi si deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, dar si presedintele CJ Prahova Mircea Cosma. In cazul ultimilor trei s-a inceput deja urmarirea penala, procurorii anuntand ca au fost pusi sub control judiciar.

Smecherii cu fonduri U.E

Iulian Hertanu, suspectat ca ar fi deturnat fonduri europene

DNA a inceput ziua de ieri in forta, cu 14 perchezitii la mai multe firme din Bucuresti si Ploiesti, printre acestea aflandu-se si Exfin 2000 SRL, companie fondata de Cornelia Naum, mama premierului, si la care asociati sunt Alexandra si Iulian Hertanu, sora si cumnatul lui Victor Ponta. Cel care a „reprezentat” familia la DNA a fost Iulian Hertanu, acesta fiind suspectat ca ar fi constituit un grup infractional organizat. Concret, anchetatorii sustin ca firma lui Hertanu, SC Grossmann Engineering Group, impreuna cu mai multe societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare Comarnic, din care si-ar fi insustit sume mari de bani, prin schimbarea destinatei fondurilor si prin sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, respectiv prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Ghita, dispus sa colaboreze

Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar

Dupa mai multe ore de audieri, deputatul Sebastian Ghita a iesit de la DNA mai bulversat decat a intrat. „Probabil ca in zilele urmatoare, dupa ce voi consulta dosarul, o sa-mi dau seama care dintre faptele mele, discutiile mele, intanirile mele i-au facut pe procurori sa creada ca am avut vreun interes sau vreo implicare in activitatea acestor oameni. Nu pot sa-mi dau seama astazi in ce consta sau unde sa gaseasca o dovada ca eu i-as fi sprijinit. Vreau sa va asigur ca nu am beneficiat de pe urma acestor oameni sau de pe urma domnului Hertanu sau nu am avut vreo altfel de legatura cu aceasta firma”, a precizat Ghita.

Premierul, reactie pe reteaua de scocializare

Procurorii au efectuat perchezitii la firma infiintata de Cornelia Naum, mama premierului Ponta

Ca sa nu-l deranjeze lumea cu intrebari, dupa ce cumnatul sau a fost saltat de mascati, premierul Victor Ponta a preferat sa bage un Twitter scurt: „ Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu. Legea trebuie sa fie egala pentru toti”. Ulterior, Ponta a mers la reuniunea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, fiind insotit si de cativa ministri.

[poll id=”943″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger