AcasăNewsPonta, platesti pentru prietenia cu Ghita!

Ponta, platesti pentru prietenia cu Ghita!

Oricat ar suna de ciudat, acesta este adevarul pe care cei mai multi nu pot sau nu vor sa il inteleaga. Ponta, acum, plateste pentru o prietenie lunga si plina de roade cu Sebastian Ghita. O prietenie care batea la ochi si neinitiatului in curvasariile politicii, darmite procurorilor care, unsi cu toate alifiile, au stiut unde si ce sa caute.

Prietenia lui Ponta cu Sebastian Ghita a fost transata de procurori intr-o prima faza: doua luni de control judiciar plus interdictia de parasi tara fara acordul judecatorilor

Ca la mijloc o fi existat si vreun denunt, ca de obicei, ca cei doi or fi vorbit prea mult si au fost inregistrati, tot ca de obicei, deja nu mai are importanta. Cert este ca Ponta s-a ales cu un nou dosar penal.

Spalare de bani si obtinere de foloase necuvenite

Pe scurt, Ponta a aranjat cu Sebastian Ghita invitarea in tara a lui Tony Blair, fostul premier britanic, cu specificatia de a nu se sti ca initiativa ii apartine si lasand sa se inteleaga ca ar fi fost dorinta celui din urma, tocmai pentru ca Ponta sa-si poata mari capitalul electoral. Plata lui Tony Blair s-a facut cu suma de 220.000 de euro, obtinuti pe cai intortocheate de la o organizatie neguvernamentala. Rasplata pentru Ghita a constat in inscrierea lui pe un loc eligibil ca deputat, la Prahova. Si chiar a ajuns deputat. Modelul nu este nou si se practica la mai toate partidele, dar, deocamdata, a venit randul lui Ponta sa plateasca. Si nu va plati numai asta, deoarece curiozitatea procurorilor este fara margini cand vine vorba de personajul Ponta. Este bine stiut ca fara un sprijin politic consistent nu iti poti dezvolta afacerile, iar Ghita spargea topurile la acest capitol, devenind unul dintre cei mai bogati oameni din Romania. Fara niciun ajutor? Greu de crezut. Ca DNA stabileste, pana la urma, cine mai ajunge la alegeri, este foarte adevarat. Dar si mai adevarat este ca Ponta, acum, degeaba pozeaza in victima. El este, de fapt, victima propriei ignorante si a propriei increderi in Sebastian Ghita.

Semnale ca prietenia cu Ghita este toxica si aducatoare de belele, Ponta a primit suficiente de-a lungul timpului. Dorinta de marire, fireasca sau nu, a fost mai puternica decat avertismentele primite. Acum, plateste pentru ea cu varf si indesat, chiar daca in niciun Cod penal din lume prietenia nu este prevazuta ca infractiune. Renteaza?

PSD, victima propriului sistem

Poate este o coincidenta – desi nu este bine sa crezi asta – ca in aceeasi zi, patru nume grele din PSD sunt din nou aratate multimii cum intra sau ies din tribunale. E o chestiune de strategie, totusi ieftina, in vederea compromiterii imaginii. Dragnea avea primul termen in dosarul cu instigare la abuz in serviciu. Doua femei lucrau la PSD dar incasau salariile de la Protectia Copilului. Veti spune si ce-i cu asta? Nimic, fapta este marunta, dar, la o privire mai atenta veti descoperi ca, de fapt, cam asta era  modul de viata PSD: blaturi, aranjamente, nepotisme. Dosarele din instante si condamnarile baronilor denota tocmai asta. La Craiova, Lia Olguta Vasilescu a dat de necazuri cu un denuntator tenace in actiunea lui. Poate are dreptate, poate nu, instanta stabileste asta, nu presa. Dar primarita nu avea cum sa nu genereze nemultumiri, dusmanii si chiar actiuni penale. Este riscul asumat. Ca si DNA exagereaza, se poate si asta. Ca insceneaza, nici asta n-ar fi exclus. Dar lumea ramane cu ce vede la televizor si cu ce intelege din batalia dintre adevar si dezinformare: maica, daca au luat-o procurorii, o fi facut ea ceva!  Ocupat cu lupta pe ciolan, tot un soi de blat si asta, PSD, in orgoliul lui nemasurat, a ignorat ca roata se invarte si vine vremea achitarii politelor.

author avatar
Valentin Boeru
955 afisari

4 COMENTARII

  1. Savoarea articolelor dummneavoastra, d-le Boeru, o dadea ironia adanca si stilul mai razboinic, dar acum ati mers cu piciorul pe frana. Va dau un exemplu. Acuzatia procurorului ca Victor Ponta ar fi castigat capital de imagine prin invitarea lui Blair si aparitia alaturi de acesta nu ati pomenit-o. Pacat, este de o imbecilitate crunta si merita sanctionata, caci unui lider de partid nu i se poate imputa capitalul de imagine. In toata lumea, toti liderii pentru asta se lupta, pentru capitalul de imagine. Apoi, am urmarit un discurs al lui Tony Blair si va rog sa ma credeti ca nu a rostit nici macar o singura data numele lui Ponta. Si atunci, despre ce vorbim?

  2. nea Boeru a devenit sarac, poate cu duhul, poate cu buzunarele, poate, cine stie, cu urmele sale de creier, si iata-l acum urland, strigand, devenind caine de lant de dragul rosiei culori a PSD-ului. Ponta nu fura. Nastase nu a furat. Sova nu a furat. Valcov nu si-a tarat prin cimitire tablourile furate, iar Iliescu… Iliescu a infruntat, cu pieptul gol, gloantele teroristilor pentru a sterge de sange trupul unui… rom. Nimic din ce se intampla nu e adevarat. Dar nea boeru, ca toti boeierii fara de tara, il injura pe Basescu, da cu pietre dupa fiesa, face bale pe langa curul lui Udrea, arunca cu pietre in capul fiecarui liberal, il terfeleste pe Iohanis, si, cuminte ca un caine de circ, vrea si el o farama de os de la masa bogatilor… socialisti.
    nea Boeru? Un nimeni de care ar trebui sa ni se faca mila daca nu ar da in poporul roman.

    • Daca ati fi intrat in arhiva ziarului ati fi constatat ca foarte putini lideri politici au scapat de scriitura acestui autor, tinta predilecta fiind chiar PSD. Deci, nu poate fi acuzat de partizanat sau de simpatii cu acest partid. Incercati sa insinuati idei, dar nu reusiti. Reusiti, in schimb, sa fiti vulgar si deplasat in comentarii.

  3. Bravo, Ioane, esti genial! Daca Basescu, fiica-sa, Udrea si Iohannis reprezinta poporul roman, putem fugi din tara care incotro vedem cu ochii. Oricum, roaga si tu un vorbitor de romana sa-si arunce un ochi pe postarile tale inainte de a le face publice, caci prea violezi cu sarg gramatica si limba de bastina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger