AcasăNewsPonta: PDL vrea doar un referendum pe care sa-l ignore, pe Oltean...

Ponta: PDL vrea doar un referendum pe care sa-l ignore, pe Oltean l-a luat gura pe dinainte

Victor Ponta

PDL nu are niciun interes in a schimba Constitutia pentru adaptarea la acordul de guvernanta fiscala cerut de UE, ci doreste sa faca inca un referendum al carui rezultat sa il ignore, a declarat presedintele PSD Victor Ponta.

Victor Ponta

„Ioan Oltean, nefiind foarte inteligent, il mai ia gura pe dinainte. PDL nu are nicio treaba cu modificarea Constitutiei, pentru legiferarea masurilor decise la Bruxelles. Doreste pur si simplu sa mai faca un referendum in campanie electorala, asa cum a fost si cel cu reducerea la 300 a numarului parlamentarilor, pe care dupa aceea l-au uitat. Daca PDL isi face un calcul ca prin referendum il poate implica pe Traian Basescu in campania electorala, greseste, pentru ca noua ne convine sa se plimbe cu un presedinte aflat la 7% in sondaje”, a declarat presedintele PSD.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirma, intr-un interviu pentru Ziarul Ring, ca referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea fi organizat odata cu alegerile locale si parlamentare, daca si opozitia este de acord. El a precizat ca PDL va sustine categoric angajamentul presedintelui Basescu si necesitatea revizuirii Constitutiei.

intrebat cat de mari sunt sansele ca in 2012 sa fie realizata revizuirea Constitutiei, Oltean a raspuns: „Daca pana in 31 decembrie 2012, care este termenul final la care fiecare tara va trebui sa faca dovada ca a subscris acordului prin inscrierea in Legea fundamentala a acestor angajamente, va dati seama ca pana in aprilie-mai, cel tarziu, noi va trebui sa avem un draft al revizuirii Constitutiei. in opinia mea, intr-o varianta extrem de optimista, cred ca am putea organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale si parlamentare, ca sa nu aducem poporul de doua ori la urne. Deci, la sfarsitul lunii noiembrie cred ca va exista aceasta posibilitate, evident daca si opozitia subscrie, pentru ca fara opozitie suntem lipsiti de posibilitatea de a realiza revizuirea Constitutiei”.

author avatar
Ciprian Purice
141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Constitutia trebuie RAPID corectata!
    Puterile din Stat sunt gresit definite. De aici apare functionarea schioapa a societatii.Prin Constitutie sunt recunoscute 3( trei ) puteri in stat. 1) Puterea Legislativa, 2)Puterea Judecatoreasca si 3)Puterea Executiva. INTREB, unde este Puterea Administrativa cu toate drepturile si oblgatiile ei?
    Propunere: definirea a 4(patru) puteri sepatate din STAT cu drepturile, oblgatiile si raspunderi.
    1) Puterea Legislativa ( definită de alegeri )- asigura legi – formata din Parlamentul Romaniei cu 1-2 camere si Presedintia – asigura verificarea si promulgarea legilor.
    2) Puterea Administrativa ( definita prin numire politica ) -Guvernul tarii -este numita si validata.
    3) Puterea Judecatoreasca- magistratii de la diferite nivele – ( definita prin concursuri profesionale )- Judeca faptele penale din societate conform legilor statului.
    4) Puterea Executiva –formata din specialisti pe domenii- inspectorate de specialitate, politia nationala, I.S.U, jandarmeria e.t.c.(definite prin concursuri profesionale )- Pune in executie legile tarii, aplica sanctiuni contraventionale si sesizeaza puterea judecatoreasca pentru faptele penale.
    ULTIMELE DOUA PUTERI ASIGURA FUNCTIONAREA STATULUI INTRE ALEGERI.
    Angajaţii STAT-ului au voie sa aibe un singur angajament de munca pentru a folosi integral timpul de munca in favoarea statului.
    La inchiderea unei guvernari, obligativitatea predarii-primirii a activitatii ministeriale in mod punctual pentru stadiile fizice cat si financiare, precum si a fostului premier catre noul premier, activitate validate de Parlament.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger