AcasăNewsPonta: "PDL ii este teama de votul din plen la suspendarea lui...

Ponta: „PDL ii este teama de votul din plen la suspendarea lui Basescu”

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a sustinut, luni, ca PDL ii este teama de votul din plenul Parlamentului la eventuala actiune de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Victor Ponta

Ponta a precizat ca, daca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere vor refuza punerea pe ordinea de zi a plenului reunit a cererii USL privind declansarea procedurii de suspendare a presedintelui, PSD si PNL vor incerca impunerea subiectului in timpul sedintei de plen.

El a spus ca, desi Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului nu ar trebui sa cenzureze discutarea eventualei cereri de suspendare din functie a lui Traian Basescu, au existat precedente in acest sens.

Potrivit presedintelui PSD, daca se va ajunge in aceasta situatie, parlamentarii PSD si PNL vor solicita in sedinta plenului reunit modificarea ordinii de zi in sensul discutarii si votarii cererii de suspendare.

„Daca (celor de la PDL – n.r.) le este teama de votul plenului, si eu asa cred, atunci inseamna ca trebuie sa facem tot ceea ce trebuie pentru a ajunge la votul din plen, pentru ca la votul popular victoria este asigurata”, a spus Ponta.

Intrebat daca USL a negociat sau va negocia cu parlamentarii partidelor din arcul guvernamental, avand in vedere ca opozitia nu are voturile necesare suspendarii, Ponta a raspuns: „Vom adresa fiecarui parlamentar, indiferent de grupul politic, materialul pe care il vom pregati pentru cererea de suspendare si le vom atrage atentia ca in mai putin de un an vor ajunge in fata alegatorilor”.

Boc, despre suspendarea lui Basescu: „Este un demers iresponsabil, cu sanse zero”

Voiculescu: „Basescu va fi suspendat fie prin actiunea USL, fie prin vointa romanilor”

USL incepe de suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu

Igas: Suspendarea din functie a lui Traian Basescu este „o aberatie”!

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca USL nu va negocia cu parlamentarii puterii, ci va face doar un „apel concret” la ei.

„Nu confundati apelul cu negocierea, care implica sa dai ceva, ca sa primesti ceva. Nu este niciun negot aici, ci o incercare de responsabilizare a parlamentarilor”, a afirmat el.

Liderii USL au anuntat, luni, ca declanseaza procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. Pentru suspendarea din functie a sefului statului, sunt necesare voturile favorabile a cel putin 235 de parlamentari.

 

author avatar
Ciprian Purice
178 afisari

1 COMENTARIU

  1. ADEVARUL E CA PDL-ISTII AU ACUM OCAZIA SA SE TREZEASCA LA REALITATE.TE INTREBI,SUNT CHIAR ASA DE INCONSTIENTI DE CEEA CE SE VEDE CU OCHIUL LIBER?EI NU TRAIESC TOT IN LUMEA ASTA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger