AcasăNewsPonta: Parchetul ar trebui sa cerceteze erata adusa de CCR la Monitorul...

Ponta: Parchetul ar trebui sa cerceteze erata adusa de CCR la Monitorul Oficial

Victor Ponta

Primul ministru Victor Ponta este de parere ca, pe langa modificarile din adresele CCR, Parchetul General ar trebui sa verifice si modul in care s-au facut eratele in Monitorul Oficial pe aceasta tema.

Victor Ponta

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, joi, in conditiile in care doi judecatori au zis ca eratele trimjise de Curtea Constitutionala catre Monitorul Oficial sunt ilegale, magistratii Parchetului General ar trebui sa verifice si aceste aspecte.

„Am inteles ca cel putin doi judecatori ai Curtii Constitutionale o considera ilegala. Eu nu stiu sa se fi intrunit Curtea Constitutionala, dar nu era sarcina Monitorului Oficial sa verifice daca s-a intrunit sau nu Curtea. E foarte clar insa ca Parchetul General va trebui sa vada daca sunt false acele adrese si cine le-a falsificat. Eu doar va explic ca, in conformitate cu legea, raspunderea nu apartine Monitorului Oficial, ci apartine celui care a trimis adresa la Monitorul Oficial. Noi publicam orice daca ne vine de la Curtea Constitutionala. Trebuie sa publicam ca altfel, pac doamna Barbu la cu plangerea penala”, a spus acesta, citat de realitatea.net.

Acesta a dorit sa explice ca Monitorul Oficial a primit o erata „extrem de ciudata”, care se deosebeste de alte documente primite pana in acest moment.

„Monitorul Oficial a primit un inscris extrem de ciudat. Nu pot eu sa spun daca e fals sau nu, pentru ca asta in mod sigur va spune Parchetul General, in paralel cu cercetarea domnisoarelor si a celorlalti. Eu pot doar sa spun ca am fost informat de secretarul general al Guvernului asupra faptului ca a primit o adresa neobisnuita, nu era semnata de dl Zegrean, era semnata cu o bara. Si includea un paragraf. Se intampla de destule ori sa ai corecturi in sensul in care in loc de o litera e alta, in loc de o cifra e alta, dar sa uiti un paragraf pe care dupa aceea sa ceri sa-l incluzi, nu s-a intamplat niciodata. Eu i-am cerut secretarului general, avand in vedere ca legea spune foarte clar ca raspunderea asupra a ce se publica in Monitorul Oficial nu apartine Monitorului, ci apartine celui care a trimis adresa si am spus „, a declarat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger