AcasăNewsPonta: Pagubele inundatiilor, acoperite din Fondul de rezerva

Ponta: Pagubele inundatiilor, acoperite din Fondul de rezerva

Premierul Victor Ponta le-a cerut, luni dupa-amiaza, primarilor si prefectilor din localitatile aflate sub atentionare de inundatii sa se concentreze pe prevenirea pericolului reprezentat de ape. Totodata, seful Guvernului a spus ca pagubele pruduse de inundatii ar putea fi suportate din Fondul de rezerva.

„As vrea sa va va rog sa avem o atitudine cat mai preventiva posibil. (…) Evident ca nu putem preveni tot. Orice efort pe care-l faceti de a incerca sa stabilim care sunt localitatile cu potential de aparitie a unor situatii de urgenta ne ajuta si ne costa mai putin sa prevenim pe cat posibil decat sa asteptam sa vina necazurile si apoi sa alergam sa indreptam ceea ce e de intreptat”, a declarat primul-ministru.

Ponta le-a cerut primarilor si prefectilor sa puna pe primul plan prevenirea si rezolvarea situatiilor legate de inundatii, in detrimentul campaniei electorale. Totodata, premierul Ponta a precizat ca repararea pagubelor produse de inundatii ar urma sa fie suportata din Fondul de rezerva al Guvernului.

Hidrologii au emis, luni, o avertizare cod galben de inundatii pentru mai multe judete din estul, sudul si centrul tarii, pe Jiul mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut si Dobrogea, valabila pâna marti dupa-amiaza. De asemenea, in acest interval, meteorologii informeaza ca vor cadea ploi insemnate cantitativ in mai multe zone din tara.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger