AcasăNewsPonta nu vrea președinția, dar susține un candidat comun cu PSD-ALDE. De...

Ponta nu vrea președinția, dar susține un candidat comun cu PSD-ALDE. De ce nu are șanse „antipaticul” Teodorovici

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că nu va candida la alegerile prezindențiale. După ce, acum o săptămână, a lăsat de înțeles că ar avea de gând să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, liderul Pro România a revenit asupra ideii și a negat o astfel de intenție.

Victor Ponta Sursa foto Twitter

„Trebuie să ai un partid mare ca să te bați la alegerile prezidențiale. Pro România e un start-up. M-am grăbit în 2015. De ce să mă grăbesc a doua oară? Să fii președintele unei țări presupune maturitate. Experiența de viață contează foarte mult”, a declarat Ponta, la România TV.

Clarificarea vine după ce, pe 13 iunie, în momentul semnării Acordului Politic Național la Cotroceni, fostul premier sugera cu totul altceva. „M-au certat oamenii azi că de ce vin la Cotroceni, de ce vin la Iohannis… Le-am spus tuturor că, uitandu-mă în Europa, va fi și un președinte de centru-stânga și am venit aici să pregătesc momentul”.

După ce presa a speculat o eventuală candidatură, Victor Ponta a venit cu o propunere concretă pentru coaliția PSD-ALDE – un candidat comun pentru Cotroceni.
„Am zis că mi-aș dori ca la alegerile prezidențiale să fie un candidat de centru-dreapta și un candidat de centru-stânga. Altfel, PSD singur nu intră în turul doi. Dl Tariceanu cu ALDE, la fel, nu intră în turul doi. Sunt conștient că nici Pro România. Este un partid mic, la început. (…) Ar fi pentru prima data. În schimb, în partea dreaptă au mai fost candidați. Dacă suntem în stare să găsim un candidat susținut de toți, are șanse să intre în turul doi. Nu știu dacă va câștiga sau nu, dar măcar intră în turul doi și există o competiție. Altfel, la toamnă, lăsăm politica pentru alții”, a conchis el.

În acest context, Ponta are și un nume de propus: „trebuie să fie o persoană care să unească pe toată lumea și care să aibă o imagine internațională foarte bună și o persoană mai puțin radicală. Noi am venit și cu o propunere: Sorin Cîmpeanu”.

Cât despre ideea ca Eugen Teodorovici să fie susținut drept candidat PSD la prezidențiale, după ce acesta și-a anunțat sâmbătă intenția de a candida, Ponta spune ca nu e o soluție cu șanse de reușită.

Ministrul de Finanțe este un om antipatic, nepopular, dar care spune întotdeauna adevărul și are grijă de cămară. Dacă vrei să fii popular și vrei să iei și voturi, nu te faci ministru de Finanțe. Asta e regula în toate țările democratice. În toate țările democratice, Ministrul de Finanțe este cel care zice: nu am bani. Eugen spune la toată lumea că are, ceea ce este neadevărat, că n-are”, a comentat liderul Pro România.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
270 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu-i adevarat ministrul de finante, este un barbat frumos si destept, a muncit foarte mult in acest mandat, este roman si merita sa fie presedinte, cu el cred ca o sa scapam de Iohanis. Domnule Ponta inceteaza cu barfele cu calomniile , fii barbat si nu mai comenta ceea ce nu trebuie. Ii calci in [icioare pe toti cei care te-au fost prieteni, nu este frumos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger