AcasăNewsPonta: Nu voi transmite la Cotroceni declaratia lui Hasotti. Voi sustine toate...

Ponta: Nu voi transmite la Cotroceni declaratia lui Hasotti. Voi sustine toate deciziile USL

Victor Ponta

Victor Ponta a afirmat, vineri, ca nu va trimite la Cotroceni declaratia lui Puiu Hasotti, pentru ca cererea lui Traian Basescu nu are un temei legal. Totodata, premierul a spus ca va sustine toate deciziile luate in USL. In cursul diminetii, Crin Antonescu, liderul PNL, declara ca, daca seful statului nu va semna numirea lui Hasotti la Cultura fara aceasta declaratie vor fi initiate procedurile de suspendare a presedintelui.

Victor Ponta

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat, vineri, ca nu va trimite Presedintiei declaratia pe proprie raspundere semnata joi de Puiu Hasotti, liberalul propus pentru a ocupa fotoliul de ministru al Culturii, prin care acesta asigura ca lucrarile sale stiintifice, inclusiv doctoratul, nu reprezinta un plagiat. Nu exista un temei legal in acest sens, a sustinut Ponta. „Nu, categoric nu voi transmite pentru ca nu transmit la nicio institutie a statului, inclusiv presedintele Romaniei, decat ceea ce este prevazut in lege„, a precizat premierul.

Cat priveste anuntul facut in cursul diminetii de catre Crin Antonescu, copresedintele USL, conform carora daca seful statului nu va semna numirea lui Hasotti la Cultura, fara aceasta declaratie, va cere parlamentarilor liberali sa initieze procedurile de suspendare a lui Traian Basescu, Ponta a raspuns: „Voi sustine toate deciziile pe care le luam in cadrul USL. PSD este intr-o alianta cu PNL si suntem impreuna in toate actiunile politice. Domnul Crin Antonescu are dreptul, in calitate de copresedinte al USL, sa vorbeasca in numele USL”, a mai spus Ponta.

Presedintele Basescu i-a cerut lui Puiu Hasotti ca, inainte de a-l investi la Cultura, luni, 25 iunie, la Palatul Cotroceni, sa declare pe proprie raspundere ca lucrarile sale stiintifice nu sunt plagiate. „Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat”, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger