AcasăNewsPonta: Nu i-am dat mandat lui Basescu sa nominalizeze comisarul european

Ponta: Nu i-am dat mandat lui Basescu sa nominalizeze comisarul european

Victor Ponta a declarat ca, desi presedintele Traian Basescu vrea sa nominalizeze el comisarul european din partea Romaniei, seful statului nu a primit „mandat” in acest sens, deoarece Guvernul este cel care nominalizeaza comisarul.

„In ceea ce priveste nominalizarea comisarului european, conform Tratatului de la Lisabona si legii romanesti, Guvernul nominalizeaza un comisar. Domnul presedinte vrea sa il nominalizeze el. Eu nu consider ca… si nu i-am dat acest mandat si, de acum incolo, este foarte important pentru viitor. Asa cum se intampla si in Germania, cancelarul Merkel nominalizeaza comisarul, si peste tot in Europa comisarul european este desemnat de catre Guvern, eu nu am cum sa accept ca presedintele sa uzurpe un drept care, de altfel, a fost exercitat de catre Tariceanu in 2007 si de Emil Boc in 2009″, a spus Ponta, citat de realitatea.net.

Premierul Victor Ponta declara luni seara ca a primit de la presedinteleTraian Basescu o scrisoare in care acesta ii transmite ca nominalizarea comisarului european din partea Romaniei o face seful statului. Prim-ministrul a aratat astfel ca presedintele are o anumita tendinta „patologica” de a strange pe ultimele luni de mandat cat mai multa putere.

author avatar
Alina Costache
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger