AcasăNewsPonta: "Nu cred ca USL trebuie sa vina in Parlament la mesajul...

Ponta: „Nu cred ca USL trebuie sa vina in Parlament la mesajul lui Basescu”

Victor Ponta a declarat ca nu crede ca parlamentarii USL ar trebui sa asiste in Parlament la mesajul pe care intentioneaza sa il adreseze presedintele Traian Basescu.

Ponta a spus ca decizia cu privire la pozitia parlamentarilor USL va fi luata luni de conducerea Uniunii. „Opinia mea este ca nu are rost sa mergem acum in Parlament, din cauza lipsei totale de dialog din partea puterii, care a urmat dupa votul de investitura al Guvernului Ungureanu. Eu am intins atunci o mana, pentru care am primit multe critici chiar din opozitie, iar in schimb nu am primit decat insulte si atacuri. Eu nu vad niciun motiv pentru care parlamentarii USL ar trebui sa mearga in Parlament, dar vom decide luni la sedinta conducerii”, a declarat presedintele PSD.

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care ii informeaza ca doreste sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna, in Parlament, in data de 7 martie.Presedintele Basescu a trimis, vineri, o scrisoare presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase, informeaza Presedintia.

„In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului”, se arata in scrisoarea sefului statului, citata in comunicatul Presedintiei.

Presedintele Traian Basescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultari cu partidele, una dintre teme fiind functionarea Parlamentului, in conditiile protestului parlamentar al opozitiei.

El a declarat, dupa consultari, ca, analizand programul de guvernare si cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat ca sapte puncte coincid, ceea ce poate insemna ca exista o baza solida de discutie pentru eventuala revenire a opozitiei in Parlament.  Lucrarile Parlamentului au fost afectate, in ultima vreme, de protestul parlamentar al opozitiei.Cel mai recent mesaj catre Parlament adresat de presedintele Traian Basescu a avut loc in iunie 2011, sedinta de plen comun desfasurandu-se in absenta reprezentantilor USL.

El spunea atunci ca este esentiala pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunitatii parlamentarilor la declaratii si atitudini politice pentru a da „cetatenilor relaxarea ca parlamentarii nu sunt deasupra legii”. Basescu le-a cerut parlamentarilor sa gaseasca o solutie pentru transpunerea in legislatia romaneasca a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obtinute illicit.

Presedintele spunea ca sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece in actualul sistem bicameral cele doua Camere se comporta ca intr-un sistem monocameral, prin adoptarea tacita a legilor in prima Camera.

author avatar
Ciprian Purice
130 afisari

1 COMENTARIU

  1. USLibidinosii cred ca dialogul reprezinta niste ordine date si executate fara cracnire si niste arogante ale turbatului Antenescu _Chiul si a curului cu doua fete Poanta ,spalatorul de bani a lui Nastase Puscarie.Ce dialog vreti daca la fiecare invitatie ori refuzati categoric ori puneti conditia inacceptabila ca interlocutorul sa prezinte in fata ,,maiestatilor voastre „demisia neconditionata .Nu cumva aveti o legatura ombilicala cu PPMT a lui tokes ,protestatarii din piata universitatii ,denigrarea Romaniei in PE,demisia lui Basescu si autonomia Tinutului Secuiesc?eu am intrebat doar !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger