AcasăNewsPonta nu a reusit sa-i farmece pe europeni

Ponta nu a reusit sa-i farmece pe europeni

Smecheriile dambovitene nu au tinut la Bruxelles, unde Victor Ponta nu a reusit sa-i convinga pe europeni ca el este baiatul bun din urata poveste bucuresteana.

Herman Van Rompuy, econom cu zambetele atunci cand vine vorba de Victor Ponta

Profund ingrijorat de ”actualele evolutii politice din Romania” inainte de intalnirea cu Victor Ponta, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a ramas ”profund preocupat” si doar ”ingrijorat” dupa lamuririle date de premierul nostru.

Prin urmare, Van Rompuy l-a ”incurajat” pe Ponta ”sa abordeze subiectele identificate de CE ca fiind problematice”. Ceea ce inseamna ca Victor Ponta a esuat si, departe de a fi facut pace cu liderii UE, s-a trezit monitorizat la sange si incarcat cu o lista de ”recomandari”. La fel de adevarat este si ca tanarul nostru premier, uitand unde se afla, l-a sictirit pe Joseph Daul, asa cum se obisnuieste pe maidanul politic dambovitean. Iar dupa ce-l acuzi pe un lider de grup europarlamentar de ”agresivitate si grosolanie” este greu sa crezi ca noul derapaj nu va fi sanctionat de restul europenilor, ingreunandu-ti totodata situatia. Ceea ce s-a si intamplat, Ponta trezindu-se admonestat inclusiv de socialistii sai. Luat in balon de niste oameni pe care nu putea nici sa-i suspende si nici sa-i trimita la judecata poporului roman, Ponta a bagat in marsarier si a promis sa bage la cap si sa aplice invataturile europene: ”Am venit la Bruxelles sa explic tot ceea ce s-a intamplat, dispus sa ascult si sa rectific oriunde este necesar. Ii voi cere lui Barroso sa trimita experti la Bucuresti, care sa analizeze situatia direct pe teren”. O cerere care, fara nicio indoiala, ar fi dat mult mai bine daca nu ar fi fost precedata de o informatie conform careia Comisia Europeana a decis sa monitorizeze desfasurarea referendumului din 29 iulie. Ca in statele de mana a patra, categorie in care Romania a fost aruncata de insisi conducatorii ei. Ultima lovitura, Ponta a primit-o de cancelarul german recent luat de el in balon. Care l-a chemat pe ambasadorul roman de la Berlin sa-i explice in detaliu ce se intampla in Romania.

author avatar
Simona Badulescu
567 afisari

1 COMENTARIU

  1. cu ce? cu zambetul lui timp si oligofren? cu un cv mincinos si un comportament de cocalar? pai consiliul europei nu e o adunatura de smecheri cocliti pe care sa i cumpere cu un mic,o punga de plastic si un pix

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger