AcasăNewsPonta, negocieri cu ministrii Finantelor si Sanatatii

Ponta, negocieri cu ministrii Finantelor si Sanatatii

Premierul Victor Ponta i-a chemat marti, la raport, pe Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, si pe Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

Subiectul discutiilor dintre cei trei il reprezinta criza din sistemul sanitar, unde peste 20.000 de medici sunt pe punctul de a intra in greva din cauza salariilor mici si a conditiilor de lucru.

Premierul spera ca, impreuna cu cei doi ministri, sa gaseasca solutii pentru rezolvarea acestei probleme. Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sustin ca trebuie luata urgent o masura, mai ales dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca medicii din sistemul public sunt functionari si, in atare conditii, nu pot primi donatii.

Exista discutii pentru o majorare salariala de 10% anul acesta, urmand ca veniturile medicilor din sistemul public sa creasca cu pana la 70% pana in 2017.

Cei in domeniu sustin ca „cresterea veniturilor la medici este o urgenta”. Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, va mai purta negocieri, zilele acestea, cu reprezentantii medicilor.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger