AcasăNewsPonta: Moldova va avea tot sprijinul in privinta sanctiunilor economice la care...

Ponta: Moldova va avea tot sprijinul in privinta sanctiunilor economice la care este supusa din partea Rusiei

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, ca Romania va ajuta Republica Moldova in fata sanctiunile impuse de Rusia, acesta asigurandu-l pe prim-ministrul Moldovei de tot sprijinul.

„Sanctiunile si necazurile ajung, din pacate, in special spre cei de pe partea cealalta a Prutului. Am discutat cu primul-ministru Leanca si va avea tot sprijinul nostru in ceea ce priveste masurile de sanctiune economica la care Moldova este supusa din partea Federatiei Ruse”, a spus prim-ministru.

Ponta a adaugat ca  ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat despre sprijinirea Moldovei si cu comisarul european in acest domeniu: „Din partea Romaniei, tot sprijinul pentru ridicarea cotelor pe piata europeana pentru produsele agro-alimentare din Moldova”..

Rusia a interzis, incepand de luni, importurile de conserve de fructe si legume din Republica Moldova, dupa ce a decis sa impuna un embargo asupra fructelor moldovenesti, din cauza unei „insecte periculoase”. Chisinaul, in schimb, considera ca decizia de a impune aceste embargouri este generata de interese geopolitice.

author avatar
Alina Costache
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger