AcasăNewsPonta: Ministrul Lazaroiu va aduce peste 1 milion de familii intr-o situatie...

Ponta: Ministrul Lazaroiu va aduce peste 1 milion de familii intr-o situatie imposibila de supravietuire in aceasta iarna!

Liderul social-democrat, Victor Ponta, a atacat dur masurile anuntate ieri de ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, legate de acordarea ajutoarelor pentru caldura numai „persoanelor vulnerabile.

In opinia lui Ponta, masura este strict politica, inoportuna, si va aduce inca un milion de familii din zona urbana intr-o situatie imposibila de supravietuire in aceasta iarna. „E o masura total gresita, pe un criteriu total gresit. Ministrul Muncii habar nu are ce sunt ajutoarele sociale, cui trebuie date. El are o misiune politica de a-i distruge pe primarii USL si de a ataca viata si asa dificila a familiilor din zona urbana”, a declarat Ponta, cu putin timp in urma, intr-o conferinta de presa.

De altfel, Ponta a subliniat ca insusi ministrul PDL a recunoscut ca 43% din CET-urile cu probleme sunt in ograda celor de la USL.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca ajutoarele pentru incalzire vor fi acordate in acesta an doar persoanelor considerate vulnerabile, adica familiilor care au venituri de pana la 786 de lei de persoana. Ministrul a anuntat de astfel ca numarul beneficiarilor de subventie la caldura va creste, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat si el, autoritatile locale urmand sa decida daca sa acorde in continuare ajutoarele la incalzire in cuantumul stabilit.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger