AcasăNewsPonta: Mini-recensamantul a fost anulat

Ponta: Mini-recensamantul a fost anulat

Mini-recensamantul cerut de fostul ministru de Interne Ioan Rus nu va mai avea loc, acesta fiind anulat de catre primul ministru, Victor Ponta. In locul lui functionarii publici vor curata listele „de generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu”.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca mini-recensamantul prin care Guvernul dorea sa actualizeze listele electorale, nu va mai avea loc. Anuntul a fost facut de catre primul ministru, in timpul sedintei de Guvern.

„E clar ca ideea unui mini-recensamant nu poate functiona deoarece boicotul continua. Daca veti reusi, fara sa-l suparati pe presedintele suspendat, sa ii scoateti de pe lista si pe generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decat in beneficiul si spre deliciul mass-media”, a spus acesta, citat de rtv.net.

Decizia luata marti survine dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au retrimis o adresa catre Guvern prin care cer sa li se comunice „listele electorale permante actualizate conform dispozitiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000”.

La inceputul lunii august Guvernul Romaniei a anuntat efectuarea unui mini-recensamant, „din usa-n usa”, prin care sa se actualizeze listele electorale.

„Facem in 20 de zile un mini-recensamant, dar doar daca mai exista omul sau nu mai exista”, declara la acel moment Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger