AcasăNewsPonta, mandat cu suspendare

Ponta, mandat cu suspendare

Victor Ponta, noul premier

Desi coabitarea merge unsa, iar intalnirile dintre premier si presedinte sunt serioase si constructive, Traian Basescu a refuzat sa-i dea mandat lui Victor Ponta pentru Consiliul European din 22-23 noiembrie.

Chiar daca a fost refuzat de presedinte, Victor Ponta este dispus sa-i ofere acestuia toate datele de care dispune Guvernul

”Experienta indelungata”. Acesta a fost argumentul invocat de presedintele Basescu in favoarea participarii la reuniunea de la Bruxelles. Ca sa nu provoace din nou deranj, seful statului i-a propus lui Victor Ponta sa mearga impreuna la Consiliul European.

Traian Basescu nu vrea sa cedeze locul de la masa Consiliului European

”Presedintele a invocat ideea unei participari comune, avand in vedere ca eu voi fi oricum la Bruxelles, la intalnirea cu presedintele Hollande si cu prim-ministrii socialisti, dar cred ca ar fi o confuzie si am apreciat invitatia, dar nu era momentul”, a refuzat Victor Ponta politicos invitatia presedintelui. Totodata, seful Executivului a dat de inteles ca subiectul participarii la Consiliul European este incheiat din punctul sau de vedere. ”Stiti parerea mea despre cine cred ca ar trebui sa participe, insa decizia – este adevarat, adoptata cu 5 la 4 a Curtii Constitutionale – a spus foarte clar si nu cred ca Romania are nevoie, mai ales in momente de asemenea criza la nivel european, de o criza pe plan national, motiv pentru care, repet, atitudinea mea va fi si in continuare constructiva, consilierii mei, ministrii care au participat la negocieri, toate datele pe care le avem i le dam presedintelui pentru a le folosi in timpul Consiliului”, a mai afirmat Ponta, precizand si ca nu i-a cerut explicatii suplimentare presedintelui Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
311 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger