AcasăNewsPonta, la finalul Consiliului European: Cred ca am reprezentat cat am putut...

Ponta, la finalul Consiliului European: Cred ca am reprezentat cat am putut de bine Romania. AFLA concluziile reuniunii!

Victor Ponta a prezentat, la finalul Consiliului European, principalele concluzii ale reuniunii  de la Bruxelles. Premierul a precizat ca il va informa pe seful statului despre problemele discutate la Consiliu si ca a solicitat ca, luni sau marti, sa se adreseze Parlamentului pentru a prezenta rezultatele discutiilor si a deciziilor luate la Bruxelles.

„Sunt decizii bune. In primul rand, la nivel european si cu implicatii importante pentru Romania -adoptarea faimosului pact de crestere economica si locuri de munca. Aici nu pot decat sa constat efectul pozitiv al prezentei presedintelui Francois Hollande in CE. (…) Este un document extrem de important, complex, care va trebui analizat si prezentat si publicului romanesc. Vreau sa spun de la inceput ca 120 de miliarde euro vor fi afectate in perioada urmatoare pentru crestere economica si creare de locuri de munca”, a declarat Ponta.

Totodata, seful Executivului a spus ca Romania nu va pierde fondurile europene afectate tarii noastre. „Nu se iau bani din fondurile europene afectate Romaniei. Dimpotriva, (…) s-a trecut in mod expres la posibilitatea de a transfera fonduri in cadrul anvelopei Romaniei, de la un program operational la altul, in asa fel incat eforturile noastre de a recupera gravele intarzieri si disfunctionalitati pot sa aiba rezultate”, a mai spus Ponta.

Si analiza de tara prezentata de presedintele Comisiei Europene a fost una pozitia, a continuat premierul. „Romania isi mentine toate obligatiile si tintele stabilite cu FMI, CE si BM. Vestile privind pastrarea tuturor rating-urilor de tara sunt vesti foarte bune”, a adaugat premierul.

Totodata, Ponta a afirmat ca a purtat discutii informale pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. „Am avut discutii informale pe tema Schengen si sunt foarte optimist ca in toamna vom avea raspunsul si decizia pe care o asteptam. Au fost discutii extrem de lungi, extrem de tensionate. Cuvantul care a aparut cel mai des in luarile de pozitie, si sper sa nu comit o indiscretie, au fost referirile la deciziile si colaborarile cu Parlamentul national”, a mai spus Ponta.

Totodata premierul a anuntat ca a solicitat Parlamentului sa se adreseze intr-o sesiune extraordinara, luni sau marti, pentru a prezenta Concluziile Consiliului European. „Il voi informa pe Traian Basescu asupra tututor aspectelor si problemelor discutate. Cred ca am reprezentat cst am putut de bine Romania la aceste discutii si ca rezultatele acestui Consiliu European pentru viitorul tarii noastre in UE sunt pozitive si mult mai bune poate decat am fi crezut ieri (joi-n.r.) la inceputul discutiilor”, a mai spus Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger